Hlavní obsah

Messi podepíše v Barceloně výnosnější smlouvu

MADRID

Argentinský fotbalista Lionel Messi se podle informací španělské televize TVE dohodl v pátek s Barcelonou na vylepšení smlouvy. Nový kontrakt udrží útočnou oporu v dresu vítěze Ligy mistrů až do roku 2014, Messi se zároveň s ročním platem 9,5 miliónu eur (téměř 250 miliónů korun) stane nejlépe placeným hráčem týmu.

Článek

Jednání o novém kontraktu inicioval sám katalánský velkoklub, který chtěl výškou smluv vyjádřit hierarchii hvězd v klubu. Dvaadvacetiletý Argentinec doposud vydělával přibližně osm miliónů eur ročně; novým podpisem v příjmech předstihne posilu z Interu Milán Zlatana Ibrahimovice, jenž si za rok přijde na devět miliónů eur.

"Lionel se v Barceloně cítí velice dobře, právě s tímto klubem a právě s těmito spoluhráči. Jak řekl prezident Barcelony (Joan Laporta), dohodě už nestojí nic v cestě, žádné problémy nebudou," prohlásil Jorge Messi, fotbalistův otec a zároveň jeho agent. Dodal, že díky velké ochotě a dobrým vztahům obou stran probíhala jednání velice hladce.

Smlouvu by měly obě strany potvrdit po návratu do Španělska, v současnosti totiž Katalánci absolvují předsezonní zápasovou šňůru ve Spojených státech.

Reklama

Související témata: