Hlavní obsah

Madridskému Atlétiku se nevyvedl start do ligové sezóny

MADRID

Nepovedený vstup do nového ročníku španělské ligy za sebou mají fotbalisté Atlétika Madrid. Tým českého obránce Tomáše Ujfalušiho v neděli zahájil sezónu porážkou 0:3 na hřišti Málagy.

Foto: Javier Barbencho, Reuters

Smutný útočník Atlétika Madrid Sergio Agüero

Článek

Atlético, které chce skončit nejhůře na třetím místě, se tentokrát vůbec nedokázalo prosadit v ofenzivě. Navíc mu nefungovala ani obrana, ve které po celý zápas působil i Ujfaluši, jenž dostal žlutou kartu. Málaga tak třemi góly vrátila Atlétiku porážku 0:4 z úvodního kola minulého ročníku.

Nedařilo se ani dalšímu kandidátovi na přední příčky Villarrealu, který jen remizoval na hřišti Osasuny Pamplona. Naopak hned v úvodu sezóny zazářil kanonýr Roberto Soldado, který třemi góly zařídil Getafe vítězství 4:1 nad Santanderem.

Naopak povedený start si připsala Valencia. V souboji dvou favoritů na pohárové příčky se rozhodovalo v době okolo poločasové přestávky. Těsně před odchodem do šaten byl vyloučen hostující kanonýr Kanoute a přesilovou hru krátce po začátku druhé půle využil Mata. V závěru ještě skóre navýšil Pablo Hernández.

Valencia, kterou zmítají ekonomické problémy a zdravotní nesnáze některých opor, tak získala hned na úvod cenné tři body. Vybojovala je v sestavě: César Sanchéz - Bruno, Marchena (60. Albelda), Dealbert, Miguel - Pablo Hernández, Alexis, Banega, Silva (85. Míchel) - Villa, Mata.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Bilbao - Espaňol Barcelona 1:0 (78. Toquero), Málaga - Atlético Madrid 3:0 (33. Baha, 62. Manu, 90. X. Torres), Mallorca - Xerez 2:0 (56. Aduriz, 60. Tuni), Pamplona - Villarreal 1:1 (37. Pandiani - 32. Cazorla), Santander - Getafe 1:4 (41. Lacen - 29., 34. a 55. Soldado, 13. Rafa), Valencia - FC Sevilla 2:0 (47. Mata, 80. Pablo Hernández), Almería - Valladolid 0:0.

Reklama

Související témata: