Hlavní obsah

Barcelona získala za 25 miliónů eur obránce Čigrinského

BARCELONA

Barcelona 31. srpna (ČTK) - Fotbalisty Barcelony posílil ukrajinský stoper Dmitrij Čigrinskij. Podle španělského tisku za něj Šachtar Doněck obdrží 25 miliónů eur (asi 634 miliónů korun), což z Čigrinského dělá druhého nejdražšího ukrajinského fotbalistu v historii po kanonýrovi Andreji Ševčenkovi.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Ukrajinský stoper Dmitrij Čigrinskij

Článek

Dvaadvacetiletý hráč byl v hledáčku Barcelony od začátku přestupního období, ale dlouho se na jeho příchodu nemohla dohodnout. Povedlo se to až den před koncem uzávěrkou přestupů. Novou posilu si odvezla rovnou ze vzájemného utkání se Šachtarem o evropský Superpohár, v němž Čigrinskij dlouho držel střelce Barcelony na uzdě, ale prohře 0:1 nezabránil.

Čigrinskij tak vyměnil kádr šampióna Poháru UEFA za dres vítěze Ligy mistrů. V Barceloně je třetí letní posilou po brazilském krajním obránci Maxwellovi a útočníkovi Zlatanu Ibrahimovicovi. Měl by pomoci zacelit mezeru po zraněných stoperech Militovi a Marquézovi. Kvůli startu za Šachtar v předkole Ligy mistrů ale nepomůže Barceloně v evropských pohárech.

Vytáhlý obránce odehrál od roku 2004 za Šachtar 83 zápasů a sedmkrát se zapsal mezi střelce. Na kontě má i 18 startů za ukrajinskou reprezentaci.

Reklama