Hlavní obsah

Ronaldo v Realu zatím nezáří. Svazuje ho miliardová cenovka?

O žádném fotbalistovi se v létě nemluvilo tolik jako o Cristianu Ronaldovi. Rozhodl se totiž opustit Manchester United a za rekordní sumu se upsat španělskému gigantu Realu Madrid. Jeho první start ve španělské lize však provázely rozpaky. Nebyl to suverén z minulé sezóny. „Možná byl nervózní,“ hájí Ronaldův výkon sportovní šéf klubu Jorge Valdano.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Ciristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid reaguje na jednu ze zahozených šancí v utkání proti Deportivu La Coruna.

Článek

Za Portugalce Real Madrid vysázel 2 a půl miliardy korun a očekávání fanoušků Bílého baletu bylo a stále je obrovské. V prvním kole španělské ligy však držitel Zlatého míče za minulou sezónu zrovna nezářil. Přestože vstřelil gól z penalty, několik dalších šancí zahodil. Vítězství nad Deportivem La Coruňa 3:2 tak musel zachraňovat až Lassana Diarra.

Sportovní ředitel Realu Madrid Jorge Valdano Ronalda hájí. Zatím. „Možná byl trochu nervózní, protože je to obrovský profesionál a vždy se snaží být nejlepší,“ říkal na adresu čtyřiadvacetiletého útočníka pro The Sun. „Ale počkejme ještě několik zápasů a pak uvidíme, jaký je to hráč,“ doufá ve zlepšené výkony své hvězdy.

Potřebuje trochu času, jako Zidane

Zdá se, že Ronalda tíží skutečnost, že je nejdražším fotbalistou historie a očekávají se od něj nadprůměrné výkony ve všech zápasech. „Potřebuje se trochu adaptovat. Stejně jako Zinedine Zidane, když k nám přišel,“ připomněl Valdano příchod francouzského hráče, jenž na Santiago Bernabeu přišel v roce 2001 z Juventusu za tehdy rekordní sumu 46 miliónů liber a také mu chvíli trvalo, než naplnil očekávání.

„A mně se navíc Cristiano v prvním ligovém utkání líbil. Vstřelil branku, i když byla pouze z pokutového kopu. Ukázal i několik šikovných akcí,“ nedal se Valdano odradit.

Real Madrid v letním přestupovém okénku utratil za posily čtvrt miliardy eur a za cíl si v domácí soutěži vytyčil sesadit z trůnu Barcelonu. Fotbalisté královského týmu se představí ve 2. kole La Ligy v sobotu na stadiónu Espaňolu Barcelona.

Reklama

Související témata: