Hlavní obsah

Barcelona po vysoké výhře nad Atlétikem zůstala stoprocentní

Fotbalisté Barcelony si ve 3. kole španělské ligy udrželi stoprocentní úspěšnost. Úřadující mistři v sobotu zdolali 5:2 Atlético Madrid a jsou s devíti body v čele tabulky. Tým z hlavního města, v jehož dresu dnes dostal žlutou kartu český obránce Tomáš Ujfaluši, je naopak se ziskem pouhého bodu předposlední.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Radost fotbalistů Barcelony - ilustrační foto.

Článek

Barcelona měla bleskový vstup do utkání. Už po 16 minutách vedla po gólech svých největších hvězd - ve 2. minutě se trefila letní posila Ibrahimovic a čtvrt hodiny nato Messi, jenž tak stylově oslavil v týdnu podepsaný kontrakt na Nou Campu do roku 2016.

Když podobně v rychlém sledu přidali po půlhodině hry další branky Dani Alves a Keita, muselo se Atlético začít obávat, aby z Barcelony neodjelo stejně jako loni v říjnu s potupným debaklem 1:6. Ještě do přestávky vstřelil čestný úspěch hostů Agüero, a když šest minut před koncem upravil na 2:4 Uruguayec Forlán, mělo Atlético šanci na relativně přijatelný výsledek. V nastavení však přidal pátý gól oslavenec Messi.

Fotbalisté Sevilly porazili Osasunu Pamplonu na jejím hřišti 2:0 a podruhé v domácí soutěži zvítězili. První branku vstřelil v 38. minutě útočník Negredo, který se po letním přestupu z Realu Madrid poprvé prosadil v novém dresu. Jistotu pro Sevillu v podobě druhé branky přidal v 71. minutě rovněž letošním premiérovým gólem reprezentační útočník Mali Kanouté.

Espaňol Barcelona porazil La Coruňu na soupeřově hřišti 3:2 a poprvé v sezóně bodoval. Hosty poslal ve 20. minutě do vedení útočník Callejón, za domácí vyrovnal už o sedm minut později útočník Adrián. Gólem do šatny ale vrátil méně slavnému barcelonskému celku vedení argentinský obránce Forlín. Pojistku v podobě třetí branky přidal v druhém poločase záložník Verdú, který přišel do Espaňolu před sezónou právě z La Coruni. Čtvrt hodiny před koncem sice zdramatizoval utkání gól domácího Tunisana Lassada, ale hosté si těsné vedení udrželi.

Start do sezóny se povedl Mallorce, která doma porazila nováčka z Tenerife přesvědčivě 4:0 a po třech zápasech má sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. Hosté domácím usnadnili úlohu i dvěma červenými kartami v závěrečných 15 minutách.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo:
La Coruňa - Espaňol Barcelona 2:3 (27. Adrián, 77. Lassad - 20. Callejón, 43. Forlín, 53. Verdú), Mallorca - Tenerife 4:0 (15. Mario, 51. Aduriz, 59. Álvarez, 88. Webó z pen.), Málaga - Santander 1:2 (71. Duda - 36. Arana, 79. Morris), Pamplona - FC Sevilla 0:2 (38. Negredo, 71. Kanouté), FC Barcelona - Atlético Madrid 5:2 (16. a 90.+3 Messi, 2. Ibrahimovic, 30. Dani Alves, 41. Keita - 45. Agüero, 84. Forlán).

Reklama

Související témata: