Hlavní obsah

Real Madrid deklasoval Xerez a zůstává stoprocentní

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid deklasovali ve 3. kole španělské ligy nováčka z Xerezu 5:0 a stejně jako FC Barcelona a překvapivě i Bilbao mají stále plný počet bodů. Real díky nepatrně lepšímu skóre vede tabulku před rivalem z Barcelony.

Foto: Susana Vera , Reuters

Cristiano Ronaldo oslavuje svůj gól v dresu Realu Madrid

Článek

Domácí poslal do vedení už ve 45. vteřině utkání přesnou ranou Cristiano Ronaldo, ale poté se "Bílý balet" dlouho nemohl prosadit. Debakl načal až v 75. minutě znovu Portugalec Ronaldo, který se tentokrát prosadil hlavou po rohovém kopu. Nejdražší hráč světa se čtvrtou ligovou trefou posunul do čela tabulky střelců, kterou vede společně s valencijským útočníkem Davidem Villou.

O chvíli později se prosadil střídající záložník Guti a za čtyři minuty se za Real poprvé v soutěžním utkání trefil francouzský forvard Benzema. Poslední gól vstřelil další náhradník, nizozemský útočník Roud van Nistelrooij, který oslavil návrat do sestavy po dlouhém zranění. Xerez se zatím mezi elitou trápí: potřetí za sebou prohrál a ještě nevstřelil branku.

Třetí vítězství dnes vybojovalo i baskické Bilbao, které porazilo Villarreal na svém hřišti 3:2. Dvakrát se v zápase trefil domácí útočník Llorente, který tak zopakoval své střelecké vystoupení ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy proti Austrii Vídeň.

Valencie remizovala

Na předchozí dvě výhry nenavázali fotbalisté Valencie, kteří doma remizovali s Gijónem 2:2, přestože odehráli většinu zápasu v početní výhodě. Domácí na stadionu Mestalla nezačali proti Gijónu dobře a už od 7. minuty prohrávali po trefě hostujícího útočníka Barrala. Kanonýr Villa ale dokázal rychle vyrovnat a hosté navíc od 25. minuty hráli po vyloučení Míchela v deseti. Valencia početní výhodu využila až v druhém poločase opět zásluhou Villy. Gijónu ale zajistil bod čtyři minuty před koncem obránce Gregory.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo:
Almería - Getafe 1:0 (47. Michel), Bilbao - Villarreal 3:2 (11. a 40. Llorente, 59. Martinez - 49. Cani, 85. Cazorla), Zaragoza - Valladolid 1:2 (26. Lopez - 3. Barreno, 56. Sisi), Real Madrid - Xerez 5:0 (1. a 75. Ronaldo, 79. Guti, 82. Benzema, 89. Van Nistelrooij), Valencia - Gijón 2:2 (24. a 60. Villa - 7. Barral, 86. Gregory).

Reklama

Související témata: