Hlavní obsah

Ronaldo se dnes chystá v Realu přepsat historii

PRAHA

Geniální portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo nepřestává poutat pozornost ani po odchodu z Premier League. V Realu Madrid, kam v létě přestoupil z Manchesteru United, se může už po čtyřech zápasech zapsat do historie jednoho z nejslavnějších klubů na planetě. Ještě nikomu se totiž v dresu Bílého baletu nepovedlo vsítit gól ve svých prvních čtyřech zápasech. Ronaldovi chybí jediné, ve středu pokořit defenzivu Villarrealu.

Foto: Susana Vera , Reuters

Cristiano Ronaldo oslavuje svůj gól v dresu Realu Madrid

Článek

Ronadlo už jeden historický rekord překonal. K němu mu ovšem stačilo jen pero a signatura na smlouvě o přestupu z týmu Manchester United do Realu Madrid. Ten se uskutečnil 11. června a Rudí ďáblové díky tomu zbohatli o nepředstavitelných 93 miliónů eur (cca 2,5 miliardy korun). Nejdražší přestup do té doby se pojil se Zinedine Zidanem, jenž z Juventusu do Realu přestoupil v roce 2001 za 73,5 miliónů eur.

Ronaldo se naposledy zapsal mezi střelce v nedělním utkání proti Xerezu, kdy soupeřova brankáře překonal dokonce dvakrát. Už předtím rozvlnil čtyřiadvacetiletý Portugalec síť v utkání proti Deportivu La Coruňa a Espanyolu. Pokud se rodák z Madeiry trefí i tentokrát, zapíše se do historie klubu madridského velkoklubu, jež sahá do roku 1902.

Stejný rekord, jaký má Ronadlo před sebou, už v této sezóně překonal jeho konkurent z Barcelony Zlatan Ibrahimovič, který se do klubové historie zapsal tím, že ve všech svých ligových zápasech v novém působišti skóroval. Má tak zatím na kontě čtyři góly.

Reklama

Související témata: