Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo překonal rekord Realu, dal gól i ve čtvrtém utkání

MADRID

Nejdražší fotbalista historie Cristiano Ronaldo zlomil další rekord. Portugalský reprezentant skóroval po svém příchodu do Realu Madrid i ve svém čtvrtém utkání ve španělské lize, což se před ním žádnému hráči nepovedlo. Nejlepší fotbalista světa za loňský rok se ve středečním zápase na hřišti Villarrealu prosadil už po dvou minutách hry. Z levé strany prošel na hranici velkého vápna před branku a přesnou střelou k tyči překonal gólmana.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo (vpravo) oslavuje se spoluhráčem Kaká gól v utkání ve Vilarrealu.

Článek

Ronaldo tak vstřelil už pátý gól v soutěži a dotáhl se na nejlepšího střelce španělské ligy Lionela Messiho z Barcelony, kterému stačily k pěti zásahům tři zápasy. Zároveň srovnal krok s další hvězdou katalánského celku Zlatanem Ibrahimovicem, jenž v dosavadních čtyřech utkáních rovněž dal pokaždé gól.

Vítězství Realu zpečetil v 73. minutě z penalty Brazilec Kaká, jenž dal svůj první ligový gól po letním přestupu z AC Milán. Villarreal, který je stále bez výhry, soupeři usnadnil cestu za třemi body, když už ve 33. minutě obdržel za faul na Kaká druhou žlutou kartu Gonzalo Rodriguez a byl vyloučen.

O rekordní zápis Realu se ve středu postaral také kapitán Raúl, který překonal rekord v počtu ligových startů za "Bílý balet". Dvaatřicetiletý útočník přišel na hřiště ve druhém poločase a nastoupil ke 524. duelu v nejvyšší soutěži, čímž v historické tabulce předstihl o jeden zápas Manuela Sanchíse.

Stoper Sanchís hrál za Real v letech 1983-2001 a nastoupil za madridský velkoklub k rekordním 708 oficiálním zápasům. Také tento zápis má bývalý španělský reprezentant Raúl nadosah - vyrovnat ho může v sobotním ligovém duelu proti Tenerife a překonat příští týden opět na San Bernabeu v utkání Ligy mistrů proti Olympique Marseille.

Raúl, jenž se přetahuje s Italem Filippem Inzaghim o čelo historické tabulky střelců evropských pohárů (Inzaghi 68/Raúl 67) má na dohled také třetí místo v pořadí kanonýrů španělské ligy. Se 225 góly je zatím pátý, ovšem čtvrtý César je před ním o gól a čestný prezident jeho Realu Alfredo di Stéfano o dva. Se 251 trefami vede legenda Bilbaa ze 40. a 50. let Telmo Zarra, druhý je za 234 branek Raúlův mexický předchůdce v Realu Hugo Sánchez.

Atlético se opět nedočkalo vítězství

Ani na čtvrtý pokus se nedočkalo vítězství Atlético Madrid, které nastoupilo proti Almeríi bez obránce Tomáše Ujfalušiho. O výhru připravil domácí tým Piatti, který v 89. minutě svým druhým gólem vyrovnal na 2:2. Atlético živilo naději na tříbodový úspěch od 54. minuty, kdy ho Forlán poslal do vedení a napravil zaváhání z 18. minuty, v níž neproměnil penaltu.

Valencie, která bude soupeřem pražské Slavie v Evropské lize, podlehla 1:3 na hřišti Getafe a utrpěla první porážku v sezóně. Skóre otevřel ve 22. minutě kanonýr Villa, jenž se dotáhl s pěti góly do čela tabulky střelců, ale pak už skórovali jen domácí. Hosté nastoupili v sestavě: Moyá - Miguel (65. Bruno), Alexis, Maduro, Mathieu - Banega, Marchena (72. Žigič), Joaquín (65. Pablo Hernández), Silva - Mata, Villa.

Španělská liga - 4. kolo:
Atlético Madrid - Almería 2:2 (28. Santana, 55. Forlán - 26. a 89. Piatti), Espaňol Barcelona - Málaga 2:1 (55. Sahar, 80. Alonso - 28. Fernando), Valladolid - Pamplona 1:2 (48. Costa - 25. Pandiani, 72. Galan), Villarreal - Real Madrid 0:2 (2. Cristiano Ronaldo, 74. Kaká z pen.), Xerez - La Coruňa 0:3 (26. Juca, 71. vlastní Gioda, 78. Riki), Tenerife - Bilbao 1:0 (87. M. Alonso), Getafe - Valencia 3:1 (23. a 38. Moral, 69. Pedro León - 22. Villa).

Reklama