Hlavní obsah

Villa kvůli zranění zřejmě nestihne zápas Valencie se Slavií

VALENCIE

Fotbalisté pražské Slavie se zřejmě nemusejí v příštím utkání Evropské ligy s Valencií bát kanonýra Davida Villy. Španělský reprezentant si totiž v nedělním ligovém utkání se Santanderem poranil stehenní sval a bude Valencii chybět podle odhadů až tři týdny. Neměl by tak stihnout zápas se Slavií, který se hraje 22. října.

Článek

Sedmadvacetiletý Villa patří k nejlepším útočníkům na světě a do svých řad ho lákají přední evropské celky v čele s Barcelonou a Realem Madrid. V dresu Valencie za pět let nasbíral 92 ligových branek, dalších 33 gólů nastřílel za španělskou reprezentaci, z nichž 21 dal v posledních 23 zápasech.

I v této sezóně se mu daří, když se šesti góly ze šesti zápasů vede tabulku střelců španělské ligy. A to kvůli zdravotním problémům často v průběhu zápasu střídá. Bylo tomu i tak právě v souboji se Santanderem, kdy kvůli problémům se stehnem v úvodu druhé půle přepustil místo srbskému útočníkovi Žigičovi, který po dvou minutách na hřišti rozhodl o výhře 1:0.

Kromě duelu se Slavií přijde Villa i o závěrečné zápasy kvalifikace o MS v dresu Španělska a také o prestižní duel španělské ligy mezi Valencií a Barcelonou.

Reklama

Související témata: