Hlavní obsah

Daří se mi, hraju, dohady kolem smlouvy na mě vliv nemají, tvrdí Ujfaluši

Objevil se v Praze, ale na poslední kvalifikační zápasy národního týmu se exkapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši nevydal. Před televizní obrazovkou však vítězné, i když marné snažení svých bývalých spoluhráčů sledoval. „Žádné hárání na duši či na těle už jsem ale nepociťoval. Reprezentace je pro mě uzavřenou kapitolou,“ svěřoval se v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Susana Vera, Reuters

Tomáš Ujfaluši v dresu Atlétika Madrid

Článek

V reprezentaci jste skončil, ve Španělsku jste se přesto v posledních týdnech dostal na titulní stránky novin. Sevilla na vás údajně požaduje dvaadvacet miliónů pro porušení smlouvy...

To jde mimo mě. Mám klidné svědomí, protože realita je jiná.

Jaká?

Podepsal jsem jen jednu smlouvu, která je platná. S Atlétikem! Za tím si stojím.

Proč se tedy záležitosti kolem vás a smlouvy s Atletikem, resp. Sevillou znovu rozvířily?

Věci, které se objevují v novinách, jdou zcela mimo mě. A navíc - já noviny ani nečtu...

Nepoznamenává rozvířená situace vaše výkony v Atlétiku?

Vůbec. Jsem zdravý, hraju, daří se mi.

Jenže vašemu mužstvu se na podzim nedaří. V šesti ligových zápasech jediná výhra a až čtrnáctá příčka v tabulce...

Moc se nám nevede, ale už se zvedáme a  půjdeme nahoru. Zatím nám schází góly, které jsme dávali loni. Vždyť my byli společně s Barcelonou mužstvem, jež ve španělské lize střílelo nejvíc branek. Letos nám to ale do soupeřových sítí zatím nepadá...

Zato vaše obrana inkasuje gólů až přespříliš...

To je dáno tím, že na rozdíl od Itálie se ve Španělsku hraje daleko víc otevřený fotbal. Všichni útočí a obrana je na bránění sama.

Říkáte, že všichni útočí. Znamená to, že i na vás trenér vyžaduje, abyste se do ofenzivy zapojoval?

Samozřejmě že mám mnohem více volnosti, než jsem míval v Itálii. Do útočení se zapojuji jak ze středu obrany, tak i teď, kdy jsem dvakrát po sobě nastupoval na jejím kraji.

Panuje v klubu hodně dusná atmosféra z nepovedeného startu do sezóny?

Cíle se nemění  - v lize musíme skončit na příčkách zaručujících start v Champions League, v Lize mistrů se chceme dostat ze základní skupiny. A my máme tým, který je schopen tyto cíle splnit. Potřebujeme jeden zápas, v němž dáme dva tři góly, abychom nepovedený start zlomili a zase se rozjedeme. Pak uděláme šňůru sedmi, osmi vítězných zápasů v řadě jako loni a v tabulce půjdeme vzhůru.

Jenže nejde jen o španělskou ligu, ale i o Ligu mistrů, v níž jste po remíze s Apoelem a prohře s Portem ve skupině poslední. A to vás teď čeká zápas na Stamford Bridge proti Chelsea...

Jsme na tenhle zápas natěšení. Chelsea sice hraje dobře, ale nám body chybí a chceme udělalt maximum, abychom je z Anglie odvezli. Máme na to, abychom každého ze soupeřů ve skupině porazili, o Chelsea nemluvě.

Reklama

Související témata: