Hlavní obsah

Upřímný Ronaldo překvapil: Barcelona je lepší než Real Madrid

PRAHA

Dělí je od sebe jediný bod, přesto slavný fotbalový záložník Realu Madrid Cristiano Ronaldo tvrdí, že jejich úhlavní nepřítel Barcelona je lepší. Současný nejlepší fotbalista světa se také nechal slyšet, že se v dresu Bílého baletu cítí na trávníku volnější, než když na ostrovech běhal v barvách Manchesteru United. „V Realu jsem pod větším tlakem, na hřišti mám ale víc volnosti,“ řekl Ronaldo.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Ciristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid reaguje na jednu ze zahozených šancí v utkání proti Deportivu La Coruna.

Článek

Všem spadla čelist, když se v létě dozvěděli, že portugalský ofenzivní záložník Cristiano Ronaldo přestupuje z Manchesteru United do Realu Madrid za 80 miliónů liber (zhruba 2,5 miliardy korun). Vyhlášenému kanonýrovi potom dlouho netrvalo, aby se na Pyrenejském poloostrově aklimatizoval a začal válet. „V Realu jste pod větším tlakem, ale to mám rád. Dokáže mě to vyhecovat,“ ocitoval vyjádření portugalského špílmachra britský deník The Sun.

„Můj současný trenér Manuel Pellegrini je úplně jiný než Sir Alex Ferguson. Ve skutečnosti mám tady mnohem více volnosti, v zápasech se můžu po hřišti pohybovat dle libosti,“ pokračoval rodák z Madeiry. „Nechystám se toho využít jen k tomu, abych se dostal na stejnou úroveň, na jaké jsem byl při působení na Old Trafford. Chci toho využít k tomu, abych byl ještě lepší. Cítím se, jako bych se znovu narodil, jako bych byl znovuzrozený.“

„Jenom proto, že jsem s Manchesterem dosáhl všeho, čeho jsem mohl, získal jsem Zlatý míč a cenu pro nejlepšího fotbalistu světa v anketě FIFA neznamená, že jsem dosáhl svého maxima. Upřímně, mám pocit, jakoby moje kariéra teprve začala,“ prozradil Ronaldo.

Zlatý míč pro Messiho

V prosinci se bude opět vyhlašovat vítěz Zlatého míče, jehož je nyní Ronaldo držitelem. Loni totiž odsunul na druhé místo Argentince Lionela Messiho z Barcelony. Podle portugalského reprezentanta by nyní měl právě Messi stanout na stupínku nejvyšším. „On je favorit. Vyhrál Ligu mistrů i španělskou ligu. Proč by to nemohl být on? Jestli tu cenu vyhraje, zaslouží si ji,“ řekla hvězda z Madridu pro magazín France Football.

Ronaldo se nevyhnul ani nepříjemnému dotazu, který z týmů je v současnosti lepší – Barcelona nebo Real Madrid? Fanoušci se z úst čtyřiadvacetiletého fotbalisty potom dozvěděli nečekanou odpověď. „Barcelona hraje lepší fotbal než Real,“ odvětil Ronaldo, jenž si hned vzápětí položil sám otázku. „Ale proč?“

„Protože její hráči jsou pospolu po několik sezón a ne jen dva měsíce,“ vysvětloval slavný Portugalec. „Barcelona je teď lepší než my. Otázkou ovšem zůstává, kdo bude v čele na konci sezóny,“ zakončil úvahu Ronaldo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články