Hlavní obsah

Real Madrid remizoval v Gijónu 0:0 a vede jen o skóre

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid v 8. kole španělské ligy remizovali na hřišti Gijónu a jen díky lepšímu skóre se posunuli do čela tabulky před Barcelonu, která má k dobru nedělní zápas se Zaragozou. Lépe se nevedlo ani druhému madridskému celku Atlétiku, které pokračuje ve svém trápení a remizovalo i s Tomášem Ujfalušim v obraně 1:1 s Mallorkou. Zůstává tak až na čtrnácté pozici.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Útočník Realu Madrid Raúl po jedné z neproměněných šancí proti Gijonu

Článek

Real se neoklepal ze středeční domácí prohry 2:3 od AC Milán v Lize mistrů a ani dnes nedokázal naplno bodovat. "Bílý balet" navíc nemohl kvůli různým zraněním postavit útočné fotbalisty Ronalda, Benzemu, Higuaína a Van Nistelrooije a poprvé v této sezoně vyšel v soutěžním zápase střelecky naprázdno.

Mallorca dokázala v 90. minutě vyrovnat i bez dvou vyloučených fotbalistů. Atlético, které v týdnu odvolalo po neuspokojivých výkonech trenéra Abela Resina, dnes ještě vedl asistent. Nový kouč Quique Sánchez Flores vše sledoval z tribuny.

Skóre otevřel v 52. minutě z pokutového kopu domácí forvard Forlán, který na druhý pokus napravil neproměněnou penaltu z první půle. V té byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Josemi. Za stejný počin musel v druhém poločase opustit hřiště i stoper Ramis. Hosté ale i v devíti vyrovnali, když za přispění madridského brankáře zachránil hostům bod v poslední minutě záložník Valero.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
Atlético Madrid - Mallorca 1:1 (52. Forlán z pen. - 90. Valero), Gijón - Real Madrid 0:0, FC Sevilla - Espaňol Barcelona 0:0.

Reklama

Související témata: