Hlavní obsah

Valencie se oklepala z remízy se Slavií a porazila Almeríi

Fotbalisté Valencie částečně napravili čtvrteční překvapivou remízu se Slavií Praha v Evropské lize a v nedělním utkání 8. kola španělské ligy vyhráli 2:0 na hřišti Almeríe.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Kapitán Valencie Juan Navarro

Článek

O vítěznou branku se v 54. minutě postaral kanonýr David Villa, který byl v utkání se Slavií vyloučen. Výhru pak ještě potvrdili záložník Pablo Hernandéz a druhý z útočníků Juan Mata. Valencii pomohlo i to, že od 63. minuty hrála přesilovou hru po vyloučení Carreity.

Proti zápasu se Slavií nastoupila Valencie téměř v nejsilnější možné sestavě, kam se po zranění vrátil i David Silva. Trenér Emery udělal hned osm změn a na hřiště poslal základní sestavu: César Sanchéz - Miguel (70. Alexis), Navarro, Dealbert, Bruno - Pablo, Albelda (82. Baraja), Banega (51. Maduro), Silva - Mata, Villa.

Valencie zavítá 5. listopadu na hřiště Slavie k dalšímu zápasu Evropské ligy.

V suverénních výkonech pokračuje obhájce titulu Barcelona. Katalánský klub rozstřílel 6:1 Zaragozu a vede tabulku o tři body před Realem Madrid. Na vysokém vítězství se třemi góly podílel záložník Seydou Keita, dva góly přidal Zlatan Ibrahimovic, jednou se trefil Lionel Messi.

Prvního ligového vítězství v sezoně se dočkali fotbalisté Villarrealu, když doma porazili 2:1 Málagu, která ho vystřídala na dně tabulky. Villarreal, který loni skončil na pátém místě tabulky, vysvobodily z trápení góly brazilského útočníka Nilmara a levého beka Capdevily.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
FC Sevilla - Espaňol Barcelona 0:0, Getafe - Bilbao 2:0 (60. Soldado, 71. Parejo), Santander - Pamplona 1:1 (90.+5. Arana - 51. Pandiani), Tenerife - Xerez 1:0 (73. Alfaro), Valladolid - La Coruňa 4:0 (18. a 46. Nauzet, 77. Diego Costa, 87. Medunjanin), Villarreal - Málaga 2:1 (27. Nilmar, 54. Capdevila - 46. Luque), Almería - Valencie 0:3 (54. Villa, 74. Pablo, 87. Mata), FC Barcelona - Zaragoza 6:1 (25., 41. a 86. Keita, 29. a 56. Ibrahimovic, 80. Messi - 78. J. Lopéz).

Reklama

Související témata: