Hlavní obsah

VIDEO: Real Madrid nasadil tým za 3,5 miliardy. A vyhořel s trpaslíkem

MADRID

Pohárová ostuda Realu Madrid, kterému třetiligový Alcorcon vyprášil kožich 4:0, je pravděpodobně nejhorším výsledkem klubu všech dob. O to horší je, že Bílý balet nevsadil na mladíčky či náhradníky.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Alcorcon posadil na zadek nejen Raúla.

Článek

Čtrnáctka hráčů, která se objevila na trávníku, stála Madrid v přepočtu 3,5 miliardy korun. Naproti tomu si musí Alcorcon vystačit s hráči za necelých 30 miliónů korun. Ani takto propastný rozdíl ve financích a potažmo také v herní kvalitě ale malinký klub z okraje Madridu nezastavil.

Ani další srovnání šéfy Realu nepotěší. Borja Perez, útočník Alcorconu, který vsítil první a poslední gól při destrukci týmu okolo kapitána Raúla, si ročně vydělá nějakých 910 tisíc korun. Taková suma přistane na účtu Cristiana Ronalda každý den. A další hráči Realu Madrid na tom nejsou nijak výrazně hůř.

Ronaldo může být rád, že je kvůli zranění stále mimo hru a potupě svého týmu nemusel přihlížet přímo na trávníku. Znovu se však ukazuje, jak Realu jeho přítomnost chybí a jak bez něj mužstvo strádá. Od chvíle, kdy odkulhal ze hřiště v utkání proti Marseille, vyhrál Real jen jediné utkání proti Realu Valladolid. Bod získal Bílý balet za remízu s Gijónem, proti Seville, AC Milán a Alcorconu selhal.

Madrid v utkání proti Alcorconu nechal odpočívat Kaká, Ikera Casillase, Xabiho Alonsa, Lassana Diarru a Sergio Ramose, aby měli další hráči šanci se předvést. Oni ovšem selhali. A to hanebně. Co naplat, že těchto čtrnáct hráčů má dohromady na kontě 465 reprezentačních utkání a nasbírali 95 nejrůznějších trofejí.

„Tohle nebylo normální, tyhle porážky se nedějí. Se vším respektem k soupeři, taková utkání Real prohrávat nesmí,“ prohlásil Drenthe, jeden z nejhorších hráčů na hřišti. „Nesmíme to vzdát. Každý, kdo proti nám hraje, chce vyhrát. Ale Real je velkoklub a musíme to nyní dokázat.“

Kapitán Raúl slíbil fanouškům, že mužstvo odvetu nevzdá a pokusí se vybojovat postup. „Za dva týdny s nimi hrajeme znovu a budeme mít příležitost to napravit. Pro tuto chvíli nezbývá než Alcorconu pogratulovat, protože odehráli super zápas. Je to pro ně velký okamžik, ale jsme teprve v polovině. Pak se bude účtovat,“ řekl odchovanec a žijící legenda madridského velkoklubu.

Kdo hrál za Real
Základní sestava: Dudek (36 let, 59 reprezentačních utkání za Polsko, přišel zadarmo) - Arbeloa (26 let, 11x za Španělsko, za 100 miliónů korun z Liverpoolu), Metzelder (28 let, 47x za Německo, zadarmo z Dortmundu), Albiol (24 let, 19x za Španělsko, za 365 miliónů z Valencie), Drenthe (22 let, za 250 miliónů z Feyenoordu) - Van der Vaart (26 let, 68x za Nizozemsko, za 200 miliónů z Hamburku), Granero (22 let, stál 100 miliónů), Guti (32 let, 13x za Španělsko, odchovanec) - Raúl (32 let, 102x za Španělsko, odchovanec), Van Nistelrooy (33 let, 64x za Nizozemsko, stál 460 miliónů), Benzema (21 let, 27x za Francii, za 980 miliónů z Lyonu)
Náhradníci: Mahamadou Diarra (28 let, 23x za Mali, za 490 miliónů z Lyonu), Marcelo (21 let, 6x za Brazílii, za 115 miliónů z Fluminense), Gago (23 let, 26x za Argentinu, za 420 miliónů z Boca Juniors)

Reklama

Související témata: