Hlavní obsah

VIDEO: Španělský tisk bičuje slavný Real. Trapas století, píše

MADRID

Fotbalový velkoklub Real Madrid se po ostudné pohárové porážce s třetiligovým Alcorconem 0:4 ocitl na pranýři a inkasuje jeden mediální úder za druhým. Deník AS označil výkon Bílého baletu za „trapas století“, další deníky vyzývají k vyhazovu kouče Pellegriniho.

Foto: Juan Medina, Reuters

Aktéři "trapasu století" z Realu Madrid při tréninku.

Článek

Španělské sportovní deníky se zakously do Realu jako do lovné zvěře ve vrcholné sezóně. A trhají hvězdný celek, který poslal na trávník hráče za 3,5 miliardy korun, na kusy. Trefují se nejen do trenéra Manuela Pellegriniho, žádají také prodej některých fotbalistů.

Aféra Alcorcongate

„Vypadni,“ stojí velkými písmeny na titulní straně deníku Marca, který sídlí v hlavním městě. Aby bylo jasno, kdo se má pakovat, je u titulku také Pellegriniho fotografie. „Pellegrini má tu pochybnou čest, že byl ve službách Realu Madrid v okamžiku, kdy se psala jedna z nejostudnějších kapitol jeho historie,“ napsal list v úvodníku.

„Pellegrini dopustil tento stav, protože nebyl schopen sestavit fungující tým. On je za to vše zodpovědný, neboť neudělal dobře své domácí úkoly. K dispozici přitom má díky všem těm nákupům mužstvo, které by mu mohla závidět celá Evropa,“ komentovala Marca. „Jeho selhání dokazuje hrozivá úterní porážka. Vedení klubu by mělo znovu zvážit jeho pozici.“

Marca tím ale neskončila, porážku s třetiligovým trpaslíkem označila jako „Alcorcongate“ podle slavných politických kauz Watergate či Irangate.

Trapas historických rozměrů

Ani další madridský sportovní deník AS si nebral servítky, označil průšvih Realu za „trapas století“ a bez okolků připojil výsledky ankety mezi čtenáři, podle nichž se 68 procent lidí vyslovilo pro Pellegriniho vyhazov. „Občasné ponížení se dá vydýchat. Problém ale je, že tohle se děje každý rok. Potom je něco špatně, počínaje pokorou, která chybí. Nebyl to jen špatný den, byl to trapas historických rozměrů,“ podotkl list.

„Los Galacticos se drolí. Multimilionářský Real utrpěl jednu z nejděsivějších porážek ve své historii,“ přidal se deník Sport a El Mundo Deportivo jen doplnil: „Alcorcon dokonale ztrapnil hvězdy Realu, které nyní potřebují zázrak na San Bernabeu, aby se z toho vylízaly.“

Reklama

Související témata: