Hlavní obsah

Real po ostudě zabral a porazil Getafe

MADRID

Fotbalisté mistrovské Barcelony remizovali v 9. kole španělské ligy s Pamplonou na jejím hřišti 1:1 a vedou tabulku o bod před Realem Madrid, který doma porazil 2:0 Getafe.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalista Barcelony Lionel Messi (vpravo) v souboji s Patxi Punalem z Osasuny

Článek

Barcelonu poslal do vedení až v 72. minutě záložník Keita, který zblízka zakončil rychlou akci spoluhráčů a navázal na svůj hattrick z minulého kola. Hosté ale těsné vedení neudrželi. Remízu nechtěně zařídil v třetí minutě nastaveného času z poslední akce zápasu stoper Piqué, který si smolně srazil centrovaný míč do vlastní branky.

Real naplno bodoval, přestože odehrál více než hodinu v početním oslabení. "Bílý balet" se tak alespoň částečně rehabilitoval za úterní potupný debakl 0:4 ve Španělském poháru na hřišti třetiligového Alcorcónu.

Dobře přitom nezačali svěřenci trenéra Pellegriniho ani dnes a už od 28. minuty museli hrát bez vyloučeného stopera Albiola. Zachráncem Realu se stal argentinský útočník Higuaín, který dal krátce po přestávce dvě branky během tří minut a zajistil svému týmu páté ligové vítězství v pátém domácím zápase.

Sevilla porazila Xerez 2:0 na jeho hřišti a přerušila svou dvouzápasovou ligovou sérii bez vítězství a vstřelené branky. Skóre otevřel na konci úvodní půle útočník Negredo, pojistku v podobě druhého gólu přidal v nastaveném čase druhé půle Brazilec Luis Fabiano.

Španělská liga - 9. kolo:
Real Madrid - Getafe 2:0 (53. a 56. Higuaín), Pamplona - FC Barcelona 1:1 (90.+3 vlastní Piqué - 72. Keita), Xerez - FC Sevilla 0:2 (42. Negredo, 90. Luis Fabiano), Bilbao - Atlético Madrid 1:0 (19. Martinez).

Reklama

Související témata: