Hlavní obsah

Zraněný Cristiano Ronaldo potřebuje na uzdravení ještě dva týdny

Fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo z Realu Madrid potřebuje na léčbu poraněného kotníku ještě další dva týdny. Portugalská federace však počítá s tím, že nejlepší hráč světa za minulý rok stihne baráž o postup na mistrovství světa s Bosnou, která se hraje 14. a 18. listopadu.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Ciristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid reaguje na jednu ze zahozených šancí v utkání proti Deportivu La Coruna.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Ronaldo nehraje od 10. října, kdy si zhoršil zranění ve kvalifikačním utkání proti Maďarsku. Na trávník se měl vrátit nyní, ale vyšetření v Amsterodamu ukázala, že si kotník vyžádá ještě dva týdny klidu. Jak uvedl Real na svém webu, další kontrola čeká Ronalda u doktora Nieka van Dijka za 15 dnů.

Portugalská fotbalová federace dnes nicméně potvrdila, že se svou největší osobností počítá pro barážový dvojzápas a odmítla informaci španělského listu Marca, že Ronaldo bude potřebovat na uzdravení měsíc. Pokud by šel na operaci, byl by mimo až čtvrt roku.

"Marca nemá pravdu," uvedl prezident svazu Gilberto Madail a dodal, že s Ronaldem pro zápas 14. listopadu v Lisabonu a v Zenici o čtyři dny později počítá. "Ronaldo chce hrát, připojí se k týmu a vyšetří ho náš lékařský tým. Situace je pod kontrolou, v kontaktu jsme s trenérem Realu, hráčem i doktory," dodal šéf portugalského fotbalu.

Reklama