Hlavní obsah

Zapsali jsme se do historie, radují se hráči Alcorcónu po vyřazení Realu

PRAHA

Hráči Realu Madrid mohou vyčítat jen sami sobě, že ve 4. kole španělského Poháru ostudně vypadli s třetiligovým Alcorcónem. S takovým vyjádřením přišel po odvetném utkání obránce Bílého baletu Raul Albiol. Alcorcón po domácím vítězství 4:0 prohrál na Santiago Bernabeu jen 0:1 a postoupil. „Všichni máme obrovskou radost z historického úspěchu,“ řekl záložník hostů Mora.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Raúl González (č. 7) v souboji s Inigem Lopezem z Alcorcónu

Článek

Realu Madrid zlomil ve čtvrtém kole domácího poháru vaz hlavně úvodní zápas, který Guti a spol. prohráli na půdě Alcorcónu vysoko 0:4. V úterní odvetě se proto čekal na stadiónu Santiago Bernabeu koncert Bílého baletu. Nic takového se ovšem nekonalo, protože domácí v plné sestavě až na zraněného Cristiana Ronalda vyhráli jen 1:0.

„Nemůžeme obviňovat nikoho jiného než nás hráče, kteří jsme byli na trávníku,“ pálil do vlastních řad po vyřazení z Copa del Rey zadák Realu Raul Albiol. „V prvním zápase jsme to opravdu nezvládli. Neuhráli jsme výsledek, který je hoden Realu Madrid. Soupeř dal do postupu všechno a zaslouženě uspěl,“ uznal síly protivníka Raul Albiol.

„Chtěli jsme skórovat co nejdřív, ale bohužel jsme soupeřovu obranu překonali až v posledních minutách,“ připomněl obránce domácích jedinou úspěšnou trefu odvetného zápasu z 81. minuty, kdy se trefil Rafael Van der Vaart. „Neměli jsme jít do vedení až tak pozdě, ale bohužel jsme si to sami komplikovali. Alcorcón odehrál dva dobré zápasy, a tak nám nezbývá, než jim pogratulovat,“ zůstal nad věcí pro deník Marca Raul Albiol.

Čas oslav

To na straně Alcorcónu propukla radost po konečném hvizdu na Santiago Bernabeu naplno. Mnozí hráči z hostujícího týmu byli na slavném stadiónu Realu vůbec poprvé. O to větší euforii po postupu ze 4. kola fotbalisté třetiligového celku prožívali.

„Zažili jsme něco neskutečného. Na to nezapomeneme do konce svého života,“ řekl záložník Alcorcónu Sergio Mora, který si v sezóně 2002/03 zahrál nejvyšší Primera Division v dresu Rayo Vallecana. „Pohled z útrob stadiónu Bernabeu je fascinující. Všichni máme obrovskou radost z historického úspěchu. Přijde čas, abychom si uvědomili, čeho jsme dosáhli. Teď musíme slavit,“ dodal na závěr pro deník AS Mora.

Reklama

Související témata: