Hlavní obsah

VIDEO: Skvostné vrátit se po zranění a hned porazit Real, zářil Ibrahimovič

PRAHA

Madridský Real je krajně rozčarovaný... V ostře sledovaném duelu s Barcelonou na Nou Campu zase prohrál. A v utkání nesoucím ve Španělsku označení „El Clasico“ dokonce už potřetí v řadě. Přitom do zápasu nasadil všechny hvězdy s Ronaldem v čele, neboť toužil oplatit Barceloně potupnou jarní porážku 2:6. Sny Realu na padrť rozbila švédská hvězda Ibrahimovič.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Barcelonský Zlatan Ibrahimovic se raduje z gólu, který dal Realu Madrid.

Článek

Poprvé od zářijového zranění vyběhl madridský bílý balet na trávník i s hvězdným Cristianem Ronaldem, neboť trenér Manuel Pellegrini věřil, že právě jeho přítomnost pomůže zlomit nepříznivou bilanci v klání s Barcelonou. „Věděl jsem, že jeho zraněný kotník už zátěž vydrží. Celý zápas ještě ne, ale hodinu určitě,“ hodně si od přítomnosti Ronalda sliboval. Ten se skutečně už po devatenácti minutách do velké šance dostal, ale proměnit je nedovedl.

Po šestašedesáti minutách ho střídala další letní miliónová posila Benzema. To už ovšem v době, kdy Barcelona právě Ibrahimovičovým gólem vedla 1:0 a navíc hrála jen o deseti, neboť Busquets viděl za hraní rukou úplně zbytečně druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. „Nechávat Ronalda na hřišti déle by bylo nerozumné,“ vysvětloval kouč Realu, proč nejdražšího fotbaqlistu světa střídal.

Místo výhry se vracel Real s prázdnou

Ani rošády v sestavě, ba ani početní převaha trvající pomalu půlhodiny však nebyla Realu nic platná. „Přijeli jsme vyhrát, ale nakonec jsme se vraceli s prázdnou. Nezaslouženě, protože jsme měli více ze hry a i celou řadu šancí jsme si připravili. Ale bohužel jsme nedali gól,“ lamentoval po souboji nejúspěšnějšího týmu planety Barcelony s nejdražším mužstvem planety Realem madridský kouč Pellegrini.

Neodpustil si přitom výtku adresovanou divákům v ochozech Nou Campu. Ti totiž nejprve pronásledovali pověstnými laserovými zrcátky po ploše Ronalda, aby se po jeho odchodu zaměřili na Pepeho. Přitom házení odlesků do tváří fotbalistů je pochopitelně i ve Španělsku zakázáno. „V Itálii to řeší nemilosrdně. Neapol dostala za podobný exces svých fanoušků v ligovém utkání pokutu 15 tisíc eur, takže je na čase i u nás konat,“ zlobil se Pellegrini.

Zato v táboře Barcelony, která do zápasu nasadila už uzdraveného Messiho a ve druhé půli poslala na hřiště místo Henryho i Ibrahimoviče,  vládla obrovská spokojenost. „Je to skvělý pocit. Po zranění jsem se vrátil, byl na hřišti pár minut a hned jsem rozhodl nejsledovanější a nejprestižnější zápas. Přihrávka od Alvese však byla natolik skvostná, že jsem ji musel proměnit,“ rozplýval se autor vítězného gólu Zlatan Ibrahimovič, díky němuž má teď Barcelona na čele španělské ligy dvoubodový náskok před Realem a tříbodový před FC Sevilla.

Reklama

Související témata: