Hlavní obsah

Ronaldo přispěl ke kanonádě Realu, pak byl vyloučen

MADRID

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo prožil rozporuplný večer v dresu Realu Madrid. Nejdražší hráč světa sice pomohl svému týmu první brankou a asistencí po dvouměsíčním zranění k vítězství nad Almeríí 4:2, v zápase však také neproměnil penaltu a v závěru byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo se v dresu Realu Madrid raduje z branky.

Článek

Real, který v minulém kole prohrál v prestižním "El Clásiku" s Barcelonou 0:1, začal na svém hřišti dobře. Po půlhodině se poprvé v sezoně trefil krajní obránce Ramos a vše nasvědčovalo poklidnému zápasu. Hosté se ale v druhém poločase nečekaně vzchopili a během čtyř minut výsledek otočili.

Zaskočení domácí vyrovnali v 73. minutě zásluhou Argentince Higuaína a ústřední postavou dalších minut byl Ronaldo. Penaltu mu vystihl hostující brankář, a přestože střídající forvard Benzema dorazil míč do branky, Portugalec gól se svými spoluhráči odmítl oslavit. Radost si bývalý fotbalista Manchesteru United spravil za minutu, kdy zblízka zakončil rychlou akci. Desátou soutěžní branku oslavil Ronaldo svlečeným dresem, za což inkasoval žlutou kartu. O chvíli později nakopl protihráče a po druhém napomenutí musel předčasně pod sprchy.

Třetí Sevilla remizovala s Valladolidem 1:1 a na druhý Real Madrid ztrácí čtyři body. První branku vstřelil po půlhodině hostující forvard Manucho, skóre srovnal na konci prvního poločasu z penalty nejlepší střelec Sevilly Luís Adriano. Domácí rozdílový gól nepřidali, přestože odehráli celý druhý poločas v početní výhodě po vyloučení hostujícího záložníka Borji.

Druhý madridský klub Atlético vyhrál 2:0 na hřišti posledního nováčka Xerezu a podruhé za sebou v domácí soutěži naplno bodoval a neinkasoval. Na hřišti soupeře zvítězili svěřenci Florese dokonce poprvé v sezoně a mají nakročeno ze své krize z úvodu sezony. První branku vstřelil po půlhodině hry Uruguayec Forlán, pojistku přidal jeho argentinský kolega z útoku Agüero v 65. minutě. V sestavě madridského celku tentokrát chyběl Tomáš Ujfaluši.

Barcelona dvěma góly v závěru porazila La Coruňu

Až dvěma góly v poslední desetiminutovce rozhodli fotbalisté Barcelony o vítězství na hřišti La Coruni. Po výhře 3:1 má katalánský velkoklub stále pětibodový náskok v čele tabulky před Realem Madrid.

Dva góly Barcy dal Lionel Messi, který v týdnu obdržel Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa. Na Argentincovu první trefu odpověděl ještě v prvním poločase Adrian Lopez a pak trvalo favoritovi až do 80. minuty, než dokázal znovu gólově zúročit převahu. Na Messiho druhý zásah pak za osm minut navázal Zlatan Ibrahimovic.

Švédský útočník skóroval ve třech posledních ligových utkáních včetně rozhodující trefy ve šlágru s Realem a s deseti góly se dotáhl na lídra tabulky střelců Davida Villu z Valencie. Messi už má ve španělské lize na kontě devět zásahů.

Na třetí místo se posunula Valencie, která porazila Bilbao na jeho hřišti 2:1. Domácí poslal po hodině hry do vedení střídající útočník Munian, ale už o tři minuty později vyrovnal nejlepší ligový střelec Villa svým 11. gólem v sezoně. Obrat dokonal devět minut před koncem francouzský obránce Mathieu. Valencie sice odehrála poslední čtvrthodinu po vyloučení domácího obránce Koikili v početní výhodě, ale v závěru měla velké štěstí. Domácí záložník López tři minuty před koncem neproměnil penaltu.

Villarreal porazil Getafe 3:2, přestože dohrával zápas bez dvou vyloučených. Sedm minut po přestávce za stavu 1:1 fauloval v pokutovém území domácí záložník Cani a po jeho vyloučení proměnil penaltu Soldado. Hráči "Žluté ponorky" ale i v oslabení dokázali zápas otočit. V 67. minutě vyrovnal Cazorla, který skóroval tři minuty po příchodu na hřiště. Rozhodující trefu dal dvě minuty před koncem druhým gólem v zápase Capdevilla. Domácí udrželi nejtěsnější vedení, i když byl v poslední minutě vyloučen ještě obránce López.

Mallorca porazila nováčka Zaragozu jasně 4:1 a v domácím prostředí vyhrála i sedmý ligový zápas v sezoně. Dvakrát skóroval útočník Aduriz.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:
FC Sevilla - Valladolid 1:1 (45.+2 Luís Fabiano z pen. - 33. Manucho), Xerez - Atlético Madrid 0:2 (29. Forlán, 66. Agüero), Real Madrid - Almería 4:2 (31. Ramos, 73. Higuaín, 83. Benzema, 84. Ronaldo - 58. Soriano, 62. Uche), La Coruňa - FC Barcelona 1:3 (38. Adrián - 26. a 79. Messi, 87. Ibrahimovič),  Bilbao - Valencie 1:2 (58. Munian - 61. Villa, 81. Mathieu).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články