Hlavní obsah

Zaragoza je po ligové porážce bez trenéra

MADRID

Španělský fotbalový klub Real Zaragoza odvolal po sobotním šestém utkání v řadě bez vítězství trenéra Garcíu Torala. Kouče, který je známý pod svou fotbalovou přezdívkou Marcelino, na lavičce ligového nováčka dočasně nahradí dosavadní trenér B-týmu José Aurelio Gay.

Článek

"Ve fotbale můžete mít na věc různé názory, ale objektivním měřítkem jsou body, které odhalí a zároveň ovlivní všechno ostatní. Ze 42 možných jsme získali jen 12 bodů," okomentoval na tiskové konferenci po sobotní domácí porážce 1:2 s Atletikem Bilbao trenérovo odvolání klubový prezident Eduardo Bandrés.

Zápas v Zaragoze doprovázely protesty proti týmovému vedení. V hledišti se objevily transparenty "Vedení, odstupte!" a "Marcelino ano, vedení ne!", ale navzdory přání fanoušků odnesl další neúspěch právě kouč a stal se třetím odvolaným trenérem v probíhající sezóně Primera División.

Zaragoza skončila v minulé sezóně v druhé lize na druhé příčce a spolu s Xerezem a Tenerife postoupila mezi elitu. Po čtrnáctém kole se s bilancí tří výher, tří remíz a osmi porážek nachází na sedmnácté příčce a v případě dnešního vítězství Santanderu se může propadnout do sestupové zóny.

Reklama

Související témata: