Hlavní obsah

VIDEO: Labutí jezero Realu Madrid aneb jak Bílý balet rozstřílel Zaragozu

MADRID/PRAHA

Šest dárečků si připravili před Vánocemi fotbalisté Realu Madrid pro hráče Realu Zaragoza. Úvodní branku zápasu 15. kola La ligy vstřelili fotbalisté Bílého baletu už ve třetí minutě a ve zbytku utkání proti v krizi se zmítajícímu soupeři bavili sebe i celý stadión Santiaga Bernabeua...

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se radují z branky do sítě Olympique Marseille.

Článek

Real vstřelil šest branek, jednu krásnější než druhou. Už ve třetí minutě se po pasu Marcela prosadil Gonzalo Higuaín, který prostřelil brankáře Lópeze Valleja. V rozmezí 26. a 28. minuty začal řádit nizozemský šutér Rafael Van der Vaart. Nejdříve ho dalším přesným pasem vyslal do gólové šance opět Marcelo a poté mu po zaváhání obránce Ayaly asistoval centrem Sergio Ramos.

První opravdový gólový bonbónek si svěřenci Manuela Pellegriniho připravili pro své diváky ve 34. minutě. Střelec prvního gólu Higuaín si precizně zpracoval vysoký míč, čímž se odpoutal od svého strážce a technickým kopem přeloboval hostujícího gólmana.

Ve druhém dějství padly do sítě Zaragozy „jen“ dvě branky, ale oba potěšily oko náročného diváka. Jako první se zaskvěl nejdražší fotbalista planety Cristiano Ronaldo, který si nejdříve skvěle zpracoval míč uvnitř pokutového území, první kličkou oklamal obránce, druhou si položil brankáře na zem, aby svým posledním dotykem poslal míč do sítě.

Gólový účet završil střídající Benzema, který dvěma kroky unikl obránci, obstřelil Lópeze Valleju a míč se od tyče odrazil do brány.

Zaragoza sehrála první zápas pod koučem José Aureilem Gayem, který vystřídal Marcelina Garcíu. Po potupné porážce je Zaragoza na předposlední 19. příčce, Real je s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Barcelonu druhá.

Reklama

Související témata: