Hlavní obsah

Guardiola napíná fanoušky Barcelony s prodloužením smlouvy

Trenér Pep Guardiola získal s fotbalisty Barcelony na mistrovství světa klubů rekordní šestou trofej během jednoho roku, ale s prodloužením smlouvy ve španělském velkoklubu otálí. Osmatřicetiletý kouč má kontrakt do konce sezony a podle listu La Razon uvažuje o tom, že v létě tým opustí, protože se cítí vyčerpán.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Trenér fotbalistů Barcelony Josep Guardiola

Článek

"Ví, že nejlepší je odcházet na vrcholu. Má za sebou spoustu měsíců práce, stálo ho to hodně času a vlasů," uvedl španělský deník v narážce na řídnoucí Guardiolovu kštici. "Možná je čas říct dost. Pep ví, že dveře do Barcy bude mít vždy otevřené," napsal La Razon.

Podle španělských médií Guardiola, jenž převzal mužstvo loni v červnu po Franku Rijkaardovi, možná vyčkává, kdo vyhraje v létě volby do vedení Barcelony. Prezident klubu Joan Laporta však věří, že úspěšný kouč na Nou Campu zůstane.

"Pep je hodně přemýšlivý člověk a ví, co pro klub znamená. Chce pokračovat, ale hodlá si promyslet řadu věcí. Jsem optimistou, ale tohle se nedá rozhodnout rychle," uvedl Laporta.

Guardiolovo setrvání by si každopádně přáli i hráči. Podle držitele Zlatého míče Lionela Messiho má kouč hlavní zásluhu na úspěších Barcelony. "Je klíčovou postavou. Rozumí mi jako fotbalistovi i jako člověku. Pro hráče není nic lepšího," uvedla argentinská hvězda.

Reklama

Související témata: