Hlavní obsah

Žádná Premier League, podle Messiho je nejlepší liga ve Španělsku

PRAHA

Anglická fotbalová Premier League nemá na španělskou La Ligu. O tom je přesvědčený geniální záložník Barcelony Lionel Messi, jenž v pondělí zvítězil v anketě FIFA o nejlepšího fotbalistu roku 2009. „Příchody Cristiana Ronalda a Kaká do Realu Madrid udělaly španělskou La Ligu silnější,“ nechal se slyšet středopolař Katalánců Messi.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Fotbalisté Barcelony s pohárem pro vítěze mistrovství světa klubů.

Článek

Není složité se dovtípit, proč Argentinec Messi vnímá španělskou nejvyšší fotbalovou ligu jako nejlepší na světě. Prvních pět fotbalistů roku 2009 podle ankety FIFA totiž působí právě na Pyrenejském poloostrově.

Pětice nominovaných hráčů na ocenění Fotbalista roku v anketě FIFA. Zleva Cristiano Ronaldo, Andres Iniesta, Kaká, Lionel Messi a Xavi.foto: Reuters/Arnd Wiegmann

„Příchody Cristiana Ronalda a Kaká do Realu Madrid udělaly ze španělské La Ligu silnější soutěž než je anglická liga,“ řekl po převzetí ceny záložník Barcelony. „Španělsko fotbalisty láká,“ všiml si Messi, jenž si ovšem význam Premier League také uvědomuje. „Nemůžeme si nevšimnout, že to jsou anglické kluby, které se v Lize mistrů v poslední době nejvíce prosazují,“ dodal.

Messi, jenž na klubové úrovni s katalánským velkoklubem letos získal rekordních šest trofejí, se už také nemůže dočkat nadcházejícího mistrovství světa, které příští rok hostí Jihoafrická republika. „Necítím se zrovna nejlépe, když lidé kritizují mé výkony v reprezentaci. Měl jsem štěstí, že jsem na klubové úrovni vyhrál, co se dalo. Chtěl bych stejný pocit zažít i s Argentinou,“ přál si dvaadvacetiletý středopolař.

Po výjimečném roce se tak Messi určitě nechystá dát nohy na stůl a na všechno rezignovat. „Žádný relax mě teď nečeká,“ řekl. „Jsem stále ještě mladý a mám pro co žít. Pořád toho můžu ještě hodně dosáhnout. A člověk se může stále zlepšovat,“ dodal Argentinec na závěr.

Anketa Mezinárodní fotbalové federace FIFA:
Nejlepší hráč roku 2009: 1. Messi (Arg./Barcelona) 1073 bodů, 2. Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid) 352, 3. Xavi (Šp./Barcelona) 196, 4. Kaká (Braz./Real Madrid) 190, 5. Iniesta (Šp./Barcelona) 134.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články