Hlavní obsah

Real prohrál s Bilbaem a ztrácí na Barcelonu už pět bodů

Fotbalisté Realu Madrid prohráli v 18. kole španělské ligy v Bilbau 0:1 a třetí ligovou porážkou v sezóně utrpěli další ránu v boji o titul. Vedoucí Barcelona vzápětí po výhře 4:0 nad Sevillou navýšila svůj náskok v čele tabulky už na pět bodů.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalista Atletiku Bilbao Fernando Llorente oslavuje gól

Článek

Jedinou branku utkání vstřelil na stadionu San Mamés už ve třetí minutě domácí útočník Fernando Llorente, který přesně hlavičkoval po rohovém kopu. Ve zbytku utkání nedokázali hosté s hvězdami Cristianem Ronaldem, Kaká či Benzemou ani vyrovnat a posbírali jenom žluté karty.

Velkou zásluhu na tom, že Bilbao doma porazilo Real poprvé od roku 2004, měl výborně chytající brankář Iraizoz. Baskický tým nejtěsnější vedení udržel, přestože byl v závěru nastaveného času vyloučen jeho záložník Gurpegi.

Barcelona odehrála proti Seville již třetí vzájemné utkání během krátké doby, poprvé však mohla být s výsledkem spokojena. Po dvou osmifinálových zápasech Španělského poháru totiž ve středu vypadla a přišla o šanci zopakovat si maximální zisk šesti trofejí, jako se jí to povedlo loni.

Po bezbrankovém poločase tentokrát poslal katalánský velkoklub do vedení vlastní gól Escudého brzy po změně stran, dvacet minut před koncem Pedro zvýšil a v závěru ještě zasadil soupeři dvě rány Messi.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Pamplona - Espaňol Barcelona 2:0 (7. Juanfran, 9. Pandiani), Bilbao - Real Madrid 1:0 (3. F. Llorente), FC Barcelona - FC Sevilla 4:0 (85. a 90. Messi, 49. vlastní Escudé, 70. Pedro).

Reklama

Související témata: