Hlavní obsah

Fotbalisté Barcelony mají letadlo v klubových barvách

BARCELONA

Fotbalisté FC Barcelona budou létat na Ligu mistrů letadlem v barvách klubu a s vyobrazením všech svých trofejí na trupu. Vedle toho tříletá smlouva, kterou v pondělí představitelé klubu podepsali s leteckou společnosti Turkish Airlines, přinese do klubové pokladny tři milióny eur ročně.

Článek

Barcelona, třetí nejbohatší klub světa, se tak zase o krůček přiblíží Manchesteru United a Realu Madrid. Přitom právě v příjmech ze sponzoringu za svými největšími rivaly stále zaostává. Z pohledu reklamy nejdražší místo na dresech totiž neprodává. Messi a spol. nosí v rámci charitativního projektu na hrudi logo Dětského fondu UNICEF a na tom se v nejbližší době nic nezmění.

Přesto za minulou sezónu katalánský velkoklub vykázal příjmy ve výši 384 miliónů eur, což je přes 80 miliónů víc než před rokem. Podle ekonomické studie společnosti Prime Time Sport letos Barcelona překoná hranici 400 miliónů a předstihne na druhém místě světového finančního žebříčku Manchester United. Real loni vydělal 455 miliónů eur.

Fotbalisté Barcelony si letadlo, které teď ponese jméno jejich klubu, vyzkoušeli už v prosinci na cestě na klubové mistrovství světa do Abú Zabí. Teď ho využijí především k cestám na Ligu mistrů i na velké letní propagační turné po Asii.

Reklama

Související témata: