Hlavní obsah

Barcelona porazila Valladolid 3:0 a vede o osm bodů před Realem

MADRID

Fotbalisté vedoucí Barcelony porazili v 19. kole španělské ligy Valladolid na jeho hřišti jasně 3:0 a v čele tabulky mají už osmibodový náskok před druhým Realem Madrid. Ten má však k dobru nedělní zápas s Málagou.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi (vlevo) se raduje z gólu - archivní foto

Článek

Úřadující mistr vyhrál třetí ligový zápas bez inkasovaného gólu za sebou. Rozhodující náskok si vytvořil už v prvním poločase po dvou rychlých protiútocích v rozmezí dvou minut.

Úvodní branku vstřelil ve 21. minutě středopolař Xavi, který se akrobaticky položil do centru Daniho Alvese a tvrdou ránou dal první ligový gól. Brazilský krajní obránce Alves krátce nato znovu odcentroval a míč tentokrát překvapivě skončil rovnou v brance domácího celku.

Vedení Barcelony pojistil třetí brankou v 56. minutě po přesné Ibrahimovicově přihrávce nejlepší střelec katalánského velkoklubu Messi, který se patnáctým ligovým gólem osamostatnil v čele tabulky střelců před Villou z Valencie.

Sevilla porazila Almeríu

V dalším sobotním zápase porazili fotbalisté Sevilly Almeríu na svém hřišti 1:0 a přerušili čtyřzápasovou ligovou sérii bez získaného bodu. Jedinou branku utkání vstřelil v 10. minutě bývalý útočník Almeríe Negredo po kuriózní situaci. Hostující obránce nahrál brankáři "malou domů", ale míč se zastavil v polovině cesty v louži, odkud ho dotírající Brazilec Renato naservíroval volnému spoluhráči Negredovi před prázdnou branku.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:
FC Sevilla - Almería 1:0 (10. Negredo), Valladolid - FC Barcelona 0:3 (21. Xavi, 22. Dani Alves, 56. Messi), La Coruňa - Bilbao 3:1 (49. Felipe, 59. Juca, 89. Alvarez - 80. vlastní Colotto).

Reklama