Hlavní obsah

Jarošíkova Zaragoza znovu prohrála a inkasovala čtyři góly

MADRID

Druhý zápas v dresu Zaragozy českému obránci Jiřímu Jarošíkovi nevyšel. Zatímco při své premiéře pomohl udržet čisté konto, tentokrát se svými novými spoluhráči prohrál na hřišti Villarrealu 2:4. Tři branky Zaragoza inkasovala v úvodních 25 minutách a protáhla čekání na výhru už na deset zápasů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík - archivní foto

Článek

Jarošík znovu nechyběl v základní sestavě, ale tentokrát nedokázal odvracet nebezpečí od branky Zaragozy. Již v třetí minutě udeřil Capdevila, navíc brzy nato přidali góly i Nilmar a Rossi, když se prosadili středem obrany, kde operuje právě Jarošík.

Po změně stran sice hosté snížili na rozdíl jediné branky, ale alespoň na bod za remízu nedosáhli. Stále tak zůstávají na předposledním místě se ztrátou tří bodů na záchranu.

Zaragoze uškodilo i to, že další sestupem ohrožený celek Tenerife získal nečekaný bod za bezbrankovou remízu s Valencií. Ta přitom vyšla střelecky naprázdno teprve potřetí v sezoně a nevyužila šanci bodově se dotáhnout na druhý Real Madrid.

Královský celek však stejně ve večerní dohrávce porazil Málagu 2:0 a i v desátém domácím utkání sezony získal plný počet bodů. Zasloužil se o to především Cristiano Ronaldo, který vstřelil oba góly v rozmezí tří minut první půle.

Málaga tak poprvé po deseti zápasech vyšla bodově naprázdno a zůstává nebezpečně blízko sestupovým pozicím. Naopak Real si udržel pětibodový odstup za vedoucí Barcelonou.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:
La Coruňa - Bilbao 3:1, Espaňol Barcelona - Mallorca 1:1, Gijón - Santander 0:1, Tenerife - Valencie 0:0, Villarreal - Zaragoza 4:2, Xerez - Pamplona 1:2, Getafe - Atlético Madrid 1:0, Real Madrid - Málaga 2:0.

Reklama

Související témata: