Hlavní obsah

VIDEO: Jste tady banda simulantů, vzkazuje protihráčům Ronaldo z Realu

PRAHA

Když kopal za Manchester United, byl geniální fotbalista Cristiano Ronaldo často kritizován za přihrávání pádů a simulování. Nyní si ovšem středopolař Realu Madrid vzal na paškál samotné protihráče ve španělské lize poté, co byl v nedělním utkání proti Málaze vyloučen za hru loktem. „Není to moje chyba. Ten protihráč byl malý,“ zdůvodňoval krev v soupeřově tváři Ronaldo.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid

Článek

Ronaldo byl červenou kartou potrestán již podruhé v posledních jedenácti zápasech a není divu, že mu nastolený metr španělských sudích v La Lize nevoní. „Bylo to ostudné rozhodnutí vyloučit mě. Jen jsem se snažil udržet protihráče stranou, protože v Anglii jsem byl tak vychován, abych nepadal a nepodváděl,“ řekl Ronaldo pro britský deník The Sun.

Portugalský ofenzivní záložník doplatil na střet s hráčem Malagy Patrickem Mtiligou, jehož tvrdě udeřil loktem a zlomil mu tak nos. Hlavní arbitr vše viděl z bezpečné vzdálenosti, Ronaldo však i přesto dánského fotbalistu podezříval ze simulování.

Neklame a nesimuluje

„Byl jsem ještě mladý kluk, když jsem přišel do United a právě v Premier League jsem se naučil, že simulování a snaha oklamat rozhodčího je nepřijatelná. Proto se teď vždy hrozně naštvu, když vidím ostatní hráče podvádět,“ držel se stále Ronaldo své verze.

„Snažil jsem se protihráče zbavit, ale určitě jsem mu nechtěl dát ránu loktem. Není to moje chyba. Ten protihráč byl malý, a proto jsem ho omylem trefil do nosu. Je pro mě nepředstavitelné, že mě rozhodčí vyloučil, i když v televizi bylo vidět, že protihráči trochu tekla z nosu krev,“ poznamenal čtyřiadvacetiletý kanonýr.

Ronaldo také za své působení nabyl dojmu, že se mu na Pyrenejském poloostrově děje příkoří. „ Jedna z těch horších věcí při hraní ve Španělsku je, že když máte schopnosti, nedokážete je kolikrát prodat. Nechci pro sebe žádnou ochranu, jen žádám o spravedlnost,“ dodal Ronaldo, jenž se v nedělním duelu 19. kola španělské ligy před svým vyloučením ještě dvěma góly postaral o vítězství nad Málagou v poměru 2:0.

Reklama

Související témata: