Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo dostal za zlomení soupeřova nosu dvouzápasový trest

MADRID

Fotbalový Real Madrid se musí v příštích dvou zápasech obejít bez hvězdného Cristiana Ronalda. Disciplinární komise dnes potrestala portugalského reprezentanta za to, že v nedělním utkání španělské ligy s Málagou zlomil úderem rukou soupeři nos.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje gól v utkání proti Marseille.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Ronaldo také dostal pokutu 600 eur (asi 15 600 korun), což je však zlomek jeho platu 300 miliónů korun za sezonu. Real musí podle agentury AP zaplatit 180 eur.

Majitel Zlatého míče za rok 2008 byl v nedělním duelu s Málagou, kterou Real porazil 2:0, vyloučen v 70. minutě. Nejdražší fotbalista historie udeřil rukou do obličeje Patricka Mtiligu, když se snažil dostat ze soupeřova sevření. Obránce zákrok odnesl zlomeným nosem a bude asi tři týdny mimo hru.

Pro bývalého hráče Manchesteru United to byla druhá červená karta v dresu Realu. Loni v prosinci byl vyloučen poté, co se pokusil kopnout soupeře.

Ronaldo bude Realu chybět v zápase s Deportivem La Coruňa, na jehož hřišti madridský celek nevyhrál od roku 1991, a v duelu s Espaňolem Barcelona. "Bílý balet" je po devatenácti kolech v tabulce španělské ligy druhý a na dosud neporaženou Barcelonu ztrácí pět bodů.

Reklama

Související témata: