Hlavní obsah

Barcelona hrála hodinu v deseti, přesto si neporazitelnost udržela

BARCELONA

Fotbalisté Barcelony udrželi svou neporazitelnost v letošní sezoně španělské ligy, když doma porazili Getafe 2:1, přestože hráli hodinu bez vyloučeného stopera Gerarda Piquého. V tabulce tak mají osmibodový náskok před Realem Madrid, který má zápas k dobru.

Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters

Fotbalový král planety Lionel Messi opět rozhodl o výhře Barcelony.

Článek

Barcelonu opět táhl nejlepší hráč loňského roku Lionel Messi. Ten již v šesté minutě zařídil vedoucí gól. Zároveň se 16. zásahem v sezoně vrátil do čela tabulky střelců před Davida Villu z Valencie. Jenže po půlhodině hry uviděl za hrubý zákrok červenou kartu Piqué a Barcelona se dostala do problémů.

Getafe si vytvořilo mírný tlak a sahalo po vyrovnání, dokud znovu nezaúřadoval Messi. Ve spoluprácí s Xavim zaměstnal hned pět obránců soupeře a připravil jasnou šanci Xavimu, který nezaváhal.

Barcelona již vedení udržela, přestože v úplném závěru byl vyloučen další obránce Marquéz a Getafe z penalty snížilo. Katalánci tak doma dosud ztratili pouze dva body za remízu s Villarrealem.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:
Valencie - Valladolid 2:0 (8. Banega, 29. Villa), FC Barcelona - Getafe 2:1 (6. Messi, 67. Xavi - 90. Soldado z pen.), Real Madrid - Espaňol Barcelona 3:0 (5. Ramos, 30. Kaká, 90. Higuaín).

Reklama

Související témata: