Hlavní obsah

Real porazil poslední Xerez a přiblížil se Barceloně na dva body

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli na hřišti posledního Xerezu 3:0 a po čtvrté ligové výhře za sebou ztrácí na vedoucí Barcelonu dva body. Úřadující mistr má však k dobru nedělní zápas s Atlétikem Madrid. Dnešní zápas rozhodl v druhém poločase Cristiano Ronaldo, který během dvou minut dvakrát skóroval po přihrávkách spoluhráče Kaká.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid je zase při chuti.

Článek

Real se v prvním poločase trápil a roli favorita potvrdil až po změně stran. Poprvé se prosadil až v 64. minutě krajní obránce Arbeloa, který prvním gólem v sezoně zakončil sólo přesnou ranou.

O pět minut později přišel čas dvou nejdražších letních posil "Bílého baletu". Portugalec Ronaldo během dvou minut zužitkoval dvě přesné přihrávky od Brazilce Kaká a definitivně rozhodl zápas. Nejdražší hráč světa Ronaldo, který se vrátil do sestavy po dvouzápasovém disciplinárním trestu, poprvé skóroval razantní hlavičkou, v druhém případě zakončil umístěnou ranou do odkryté branky.

Hostující brankář Casillas moc práce neměl a svůj jubilejní 500. zápas za madridský celek ozdobil čistým kontem.

Dramatický závěr měl zápas domácího Villarrealu s Bilbaem. Hosté mohli v 89. minutě vyrovnat na 2:2, Andoni Iraola však penaltu neproměnil. Rozhodčí poté v nastavení rozdal tři červené karty, když vyloučil domácího Diega Godína a hostující duo Javier Martínez, Pablo Orbaiz. Na tribunu musel trenér Bilbaa Joaquín Caparrós.

V dalším sobotním zápase remizovala třetí Valencie s Gijónem 1:1 a popáté za sebou v domácí soutěži nedokázala zvítězit na hřišti soupeře. Skóre otevřel už v 5. minutě technickou střelou domácí útočník Diego Castro, alespoň bod pro "Netopýry" zařídil čtvrt hodiny před koncem přesnou ranou zblízka útočník Mata.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:
Gijón - Valencie 1:1 (5. Diego Castro - 76. Mata), Xerez - Real Madrid 0:3 (69. a 71. C. Ronaldo, 64. Arbeloa), Villarreal - Bilbao 2:1 (5. Capdevila, 45. Nilmar - 24. Gabilondo).

Reklama

Související témata: