Hlavní obsah

VIDEO: Druhý Messiho hattrick během týdne. A to ještě nechal penaltu Ibrahimovičovi!

ZARAGOZA

Zbytečné skládat zázračnému Messimu další a další poklony. „Vymýšlení nových adjektiv nechám na ty, kteří je mají v popisu práce,“ jen se usmál trenér fotbalové Barcelony Josep Guardiola poté, co v nedělní noci jeho mladý Argetinec rozstřílel ve španělské lize Zaragozu. Zase hattrickem! Stejně to provedl před týdnem s Valencií, podobně skolil Tenerife.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi v dresu Barcelony se raduje z branky.

Článek

Neskutečné, jak si dvaadvacetiletý Lionel Messi se soupeři pohrává a co s nimi provádí. Před týdnem nastřílel ve španělské lize tři góly Valencii, ve středu zostudil v odvetě Lize mistrů dvěma brankami německý Stuttgart, v nedělní noci přidal na trávníku Zaragozy další hattrick. Už pátý za dobu, co v Barceloně působí.

Stejné, jako se dívat na Maradonu

„Byli jsme schopni zastavit Barcelonu, nikoli však Messiho. Je to prostě neuvěřitelný hráč, zázračný player,“ uznal trenér Zaragozy Jose Aurelio Gay, že ubránit argentinského mladíka je vlastně nemožné. I český legionář v dresu Zaragozy Jiří Jarošík už to ví, protože i on jen nevěřícně zíral, co Messi s jeho týmem provádí.

„Bylo to jako dívat se po letech znovu na Maradonu. Jenomže mnohem rychlejšího, s balónem neuvěřitelného, ve vymýšlení přímo neskutečného. A navíc teprve dvaadvacetiletého,“ žasnul Gay nad Messiho fotbalovým a střeleckým koncertem.

Po pěti minutách dal hlavou první gól, v rozmezí dvanácti minut druhé půle dva další. A když nezlomně bojující Zaragoza zásluhou střídajícího náhradníka Colunga v závěru snížila na 2:3, sebral prostě Messi balón, vydal se sólem domácí obranou a ta ho zastavila jen za cenu penalty. Svůj fantastický galavečer mohl završit čtvrtou brankou, ale gentlemansky přenechal pokutový kop Ibrahimovičovi.

Gesto hodné velikána

„Nechal jsem ho, protože po zranění potřebuje dávat góly a zvednout si sebevědomí,“ vysvětloval skoro omluvně s míčem v podpaží. Samozřejmě že i trenér Guardiola gesto hodné velikána kvitoval. „Není důležité, kdo skóroval, pro nás je podstatnější, aby se Ibrahimovič zase dostal do podzimní formy a pohody. Proto šlo od Messiho o moc důležitý počin.“

Trenér Barcelony Pep Guardiolafoto: Reuters/Darren Staples

V posledních pěti zápasech nastřílel Messi jedenáct gólů, přičemž devět jich dal ve španělské lize v řadě. Jeden Málaze, dva Almeríi, tři Valencii a teď znovu tři Zaragoze. Hlavně díky němu drží Barcelona v La Lize krok s madridským Realem.

Alves: Bude lepší než Diego

„Dělá věci, jimiž překvapuje i nás, je prostě nezastavitelný, a proto jsem rád, že s ním hraji v jednom mužstvu,“ vykládal do objektivů televizních kamer stanice Canal+ Messiho brazilský spoluhráč v barvách Barcelony Daniel Alves. „Je právem srovnáván s Maradonou, ale pokud bude dál pokračovat se stejnou pokorou, bude ještě lepší.“

Střelecké dostihy Messiho nezajímají

Loni se stal Lionel Messi fotbalovým králem, neboť vyhrál nejen Zlatý míč, ale byl zvolen i nejlepším hráčem světa v anketě FIFA. V letošní sezóně k těmto trofejím může přidat další. Samozřejmě Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra kontinentu. Zatím se o ni přetahuje s Rooneym z Manchesteru United, který v Premier League nastřílel 26 branek, zatímco Messi jich dal v La Lize „jen“ pětadvacet. Součet všech gólových tref v sezóně naopak mluví pro Argentince, jenž jich má na kontě čtyřiatřicet, zatímco Ronney „pouze“ třiatřicet.

„To pro mě není podstatné, pro mě je důležité, aby vyhrával náš tým. Třeba v Zaragoze tvrdě pracoval a já měl prostě na góly štěstí,“ brání se myšlenkám na střelecké dostihy a rekordy Messi.

A jeho „Barca“ si samozřejmě blahořečí, že s ním prodloužila smlouvu až do roku 2014. Těch 250 miliónů korun, které na Nou Campu vydělává, za nastřílené góly rozhodně stojí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články