Hlavní obsah

Barcelona šťastně vyhrála na Mallorce 1:0 a vrátila se do čela

Fotbalisté Barcelony vyhráli ve španělské lize na hřišti Mallorky brankou Zlatana Ibrahimovice 1:0 a po čtvrtém vítězství za sebou se vrátili do čela tabulky s tříbodovým náskokem na druhý Real Madrid. Ten má však k dobru nedělní městské derby s Atlétikem.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Zlatan Ibrahimovič z Barcelony se raduje z další branky.

Článek

Úřadující mistr, kterého čeká ve středu v Londýně čtvrtfinále Ligy mistrů s Arsenalem, se na hřišti Mallorky dlouho nedokázal prosadit. Ostrovní tým do dneška doma dvanáctkrát vyhrál a jen jednou podlehl. Hráči čtvrtého týmu soutěže měli i smůlu, protože v prvním poločase trefili dvakrát tyč.

Bezbrankový stav prolomil až v 63. minutě dorážkou do odkryté branky švédský útočník Ibrahimovic, který se trefil ve třetím zápase za sebou a zaznamenal už 15 ligových branek.

Důležité body v boji o záchranu získala Zaragoza, která nečekaně hladce porazila 3:0 třetí Valencii. Vítězství týmu, který je čtvrtý od konce, pečetil v 71. minutě tečí po rohu Jiří Jarošík. Český defenzivní hráč se po lednovém příchodu do klubu trefil podruhé.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:
Málaga - Tenerife 1:1 (66. Apoňo - 86. Alfaro z pen.), Mallorca - FC Barcelona 0:1 (63. Ibrahimovic), Zaragoza - Valencie 3:0 (41. Diogo, 63. Arizmendi, 71. Jarošík).

Reklama

Související témata: