Hlavní obsah

Real Madrid otočil derby s Atlétikem a vrátil se do čela

MADRID

Fotbalisté Real Madrid porazili v městském derby Atlético na svém stadionu 3:2 a po jedenácté ligové výhře za sebou se vrátili do čela tabulky o skóre před druhou Barcelonou. Domácí sice už od desáté minuty prohrávali 0:1, ale v druhé půli zápas třemi góly otočili.

Foto: Juan Medina , Reuters

Hráči Realu Madrid na čele s Cristianem Ronaldem slaví vítězství nad městském rivalem Atlétikem.

Článek

Hosté, v jejichž obraně odehrál celý zápas Tomáš Ujfaluši, se ujali vedení už po deseti minutách, když útočnou akci zakončil umístěnu střelou bývalý ofenzivní fotbalista Realu Reyes.

Real, který v prvním poločase neproměnil několik šancí, vyrovnal čtyři minuty po přestávce. Po rohovém kopu se zblízka trefil záložník Xabi Alonso. Ten se už o šest minut později výrazně podílel na obratu v zápase, když z poloviny hřiště nacentroval na svého bývalého spoluhráče z Liverpoolu Arbelou a rozběhnutý krajní bek sólo přesně zakončil.

Real náskok zdvojnásobil po hodině hry. Nejlepší střelec "Bílého baletu" Higuaín po nechtěné přihrávce hostujícího středopolaře Thiaga přidal zblízka svůj 23. ligový gól.

Utkání v 68. minutě ještě zdramatizoval proměněnou penaltou nejlepší střelec Atlétika Forlán, ale jeho patnáctá ligová trefa nakonec hostům body nepřinesla.

Nový trenér výhru nepřinesl

Seville nepomohlo odvolání trenéra Manola Jiméneze, na stadionu Villarrealu prohrála 0:3. Andaluský celek v domácí soutěži pošesté za sebou nevyhrál a zůstává na páté pozici.

Jiménez byl odvolán po úterní remíze 1:1 s posledním Xerezem, ale jeho nástupce a dosavadní asistent Antonio Álvarez ve svém prvním zápase na lavičce neuspěl.

Zápas byl rozhodnutý prakticky už po úvodní dvacetiminutovce, ve které se prosadili útočníci Rossi a Llorente. V nastaveném čase druhého poločasu přidal třetí branku střídající šestatřicetiletý francouzský záložník Pirés.

Španělská fotbalová liga
29. kolo: Espaňol Barcelona - Gijón 0:0, La Coruňa - Getafe 1:3 (71. Riki - 21. a 57. Miku, 32. vlastní Zé Castro), Pamplona - Almería 1:0 (20. Pandiani), Xerez - Valladolid 3:0 (1. Sánchez, 35. Míchel, 72. Bermejo z pen.), Villarreal - FC Sevilla 3:0 (5. Rossi, 18. Llorente, 90.+1 Pirés). Real Madrid - Atlético Madrid 3:2 (49. Xabi Alonso, 55. Arbeloa, 62. Higuaín - 10. Reyes, 68. Forlán z pen.).

Reklama

Související témata: