Hlavní obsah

Messi se brání srovnání s Maradonou, na toho prý nikdo nemá

BARCELONA

Argentinský fotbalista Lionel Messi je za své výkony v dresu Barcelony přirovnáván k Diegu Maradonovi a podle některých odborníků už jeho umění dokonce překonal. Sám dvaadvacetiletý útočník se však takovým komplimentům brání a považuje schopnosti nynějšího kouče argentinské reprezentace za neopakovatelné.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi v dresu Barcelony se raduje z branky.

Článek

"Díky všem za taková pozitivní slova o mně, ale nemohu přijmout srovnání s Maradonou," prohlásil v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Perros de la Calle. "I kdybych hrál milion let, nikdy se k němu nepřiblížím. Je to nejlepší hráč všech dob, já se s ním ale nechci měřit. Rád bych dokázal něco významného ve své vlastní kariéře," dodal Messi.

Nejlepšímu fotbalistovi světa za minulý rok je vytýkáno, že podobně skvělé výkony nepředvádí v národním týmu. "Je to úplně jiná hra než v Barceloně. Nechci říct, že jsou mí spoluhráči špatní. Jsou výborní, ale nemáme tolik času se sehrát. Všichni teď sníme o mistrovství světa a je dobře, že tam půjdeme jako outsideři. Aspoň můžeme všechny překvapit," připomněl Messi nevalné výsledky v kvalifikaci, které Argentinu málem stály postup na MS v JAR.

Reklama

Související témata: