Hlavní obsah

Zidane ještě není připraven trénovat Real, možná později

MADRID

Bývalý nejlepší fotbalista světa Zinédine Zidane prý zatím není připraven usednout jako trenér na lavičku Realu Madrid, s kterým v minulosti vyhrál španělskou soutěž i Ligu mistrů. Nevyloučil ale, že by jednou slavný klub mohl vést.

Foto: (AP Photo/ Louis Lanzano)

Zinédine Zidane

Článek

Zidane hrál za Real od roku 2001 do konce kariéry před čtyřmi lety. Loni ho prezident klubu Florentino Perez jmenoval svým poradcem poté, co utratil čtvrt miliardy eur za letní posily.

"Chci pomoci, chci pro Real Madrid a projekt Florentina to nejlepší, ale potřebuje to čas," řekl Zidane deníku Marca. Francouzský mistr světa z roku 1998 a evropský šampion 2000 chce především poznat fungování velkoklubu a pak by rád byl více než jen ambasador. "Chtěl by se víc zapojit do sportovního dění v klubu," řekl.

Otázkou je, co větší podíl na chodu klubu znamená. Sportovním ředitelem Realu je Perezův přítel Jorge Valdano a na roli trenéra se Zidane ještě necítí. "Ne, teď ne. Uvidíme v budoucnu," řekl. Současným koučem "Bílého baletu" je Chilan Manuel Pellegrini, který vede s týmem španělskou ligu o skóre před Barcelonou, ale z Ligy mistrů vypadl v osmifinále s Lyonem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články