Hlavní obsah

Real porazil Santander a opět vede o skóre před Barcelonou

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve španělské lize Santander na jeho hřišti 2:0, podvanácté za sebou v domácí soutěži zvítězili a vrátili se do čela tabulky o skóre před Barcelonu. Oba velkokluby se příští sobotu střetnou ve slavném El Clásiku, které zřejmě rozhodne o španělském titulu.

Foto: Juan Medina , Reuters

Hráči Realu Madrid na čele s Cristianem Ronaldem slaví vítězství nad městském rivalem Atlétikem.

Článek

Hosty poslal do vedení ve 23. minutě Portugalec Cristiano Ronaldo, jenž z pokutového kopu potrestal faul na svou osobu a připsal si osmnáctou ligovou branku v sezoně.

Vedení pojistil druhým gólem čtvrt hodiny před koncem po precizně zakončeném sólu nejlepší ligový střelec Realu Higuaín svou čtyřiadvacátou trefou v sezoně. Argentinec vstřelil v posledních pěti zápasech osm branek a v tabulce střelců ztrácí dva zásahy na vedoucího krajana Messiho z Barcelony.

Domácí fotbalisté se na svém stadionu dál trápí a už v pátém ligovém zápase ze sebou zde nevstřelili branku.

Valencia porazila ve španělské lize Pamplonu 3:0, potřetí za sebou na stadionu Mestalla vyhrála bez inkasovaného gólu a upevnila si třetí pozici.

Skóre otevřel tři minuty po přestávce záložník Joaquín. Vedení pojistil dvěma brankami v posledních dvou minutách nejlepší střelec týmu Villa, který si vylepšil bilanci na dvacet ligových gólů.

Villarreal porazil Valladolid na jeho hřišti 2:0 a na pohárové příčky ztrácí ze sedmého místa už jen dva body. Hosty poslal do vedení v 9. minutě záložník Ángel, náskok zdvojnásobil po hodině hry svým desátým ligovým gólem nejlepší střelec hostů Nilmar.

Obránce Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši přihrál na gól v zápase proti La Coruňi, který domácí madridský tým vyhrál jasně 3:0 a na svém stadionu naplno bodoval v pátém ligovém zápase za sebou. První branku vstřelil po dvaceti minutách stoper Juanito, na rozdíl dvou branek zvyšoval v 57. minutě šestnáctým ligovým gólem v sezoně nejlepší střelec týmu Uruguayec Forlán. Už o čtyři minuty později přišla chvíle Ujfalušiho, který po povedené akci přesně nahrál skórujícímu Portugalci Tiagovi.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:
Almería - Mallorca 1:1 (5. Uche - 88. Webó), Getafe - Espaňol Barcelona 1:1 (26. Manu del Moral - 51. Osvaldo), Gijón - Xerez 2:2 (12. Riviera, 57. De las Cuevas - 52. Bermejo, 78. Alustiza), Valencie - Pamplona 3:0 (89. a 90. z pen Villa, 48. Joaquín), Valladolid - Villarreal 0:2 (9. Ángel, 59. Nilmar), Santander - Real Madrid 0:2 (23. Ronaldo z pen., 76. Higuaín), Atlético Madrid - La Coruňa 3:0 (22. Juanito, 57. Forlán, 61. Tiago).

Reklama

Související témata: