Hlavní obsah

Barcelona nedala gól a v městském derby remizovala s Espaňolem

BARCELONA

Fotbalisté vedoucí Barcelony ve 33. kole španělské ligy remizovali v městském derby s Espaňolem na soupeřově hřišti bez branek a ukončili svou sedmizápasovou vítěznou sérii v domácí soutěži. Obhájce titulu, jenž dohrál zápas bez vyloučeného obránce Daniho Alvese, tak vede tabulku o čtyři body před Realem Madrid. Rival v boji o titul má však k dobru nedělní zápas se třetí Valencií.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Trenér fotbalistů Barcelony Josep Guardiola

Článek

Klíčový moment derby přišel po hodině hry, kdy musel hřiště po druhé žluté kartě předčasně opustit brazilský krajní bek Dani Alves. Hosté sice i v oslabení měli šance, ale jejich útok v čele s nejlepším střelcem soutěže Messim na pozornou domácí obranu nevyzrál. Svěřencům trenéra Guardioly se tak příliš nepovedla generálka na úterní úvodní semifinále Ligy mistrů proti Interu Milán.

V dalším dnešním zápase porazila Sevilla na svém stadionu Gijón jasně 3:0 a vrátila se na čtvrté místo, znamenající předkolo Ligy mistrů. Pátá Mallorca ztrácí dva body, má však k dobru nedělní zápas s Pamplonou.

Domácí poslal do vedení už v 8. minutě malijský útočník Kanouté, náskok pojistil v 53. minutě svým jedenáctým ligovým gólem nejlepší střelec Sevilly Luís Fabiano. Na konečných 3:0 uzavřel deset minut před koncem obránce Cala, jenž skóroval v domácí soutěži v třetím zápase za sebou.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:
FC Sevilla - Gijón 3:0 (8. Kanouté, 53. Luís Fabiano, 80. Cala), Espaňol Barcelona - FC Barcelona 0:0, Villarreal - Atlético Madrid 2:1 (21. Godín, 43. Rossi - 64. Agüero).

Reklama

Související témata: