Hlavní obsah

Real porazil Valencii 2:0 a na vedoucí Barcelonu ztrácí jen bod

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve šlágru kola 33. kola španělské ligy Valencii 2:0 po brankách Gonzala Higuaína a Cristiana Ronalda a zdramatizovali boj o titul. Madridský celek ztrácí na vedoucí Barcelonu pět kol před koncem jediný bod. Valencie se dál trápí na hřištích soupeřů, kde prohrála pátý ligový zápas za sebou.

Foto: Juan Medina , Reuters

Hráči Realu Madrid na čele s Cristianem Ronaldem slaví vítězství

Článek

První gól dal ve 25. minutě argentinský útočník Higuaín po přesné přízemní střele k tyči. Nejlepší ligový kanonýr "Bílého baletu" si připsal 25. trefu v sezoně a na vedoucího krajana Messiho z Barcelony ztrácí v tabulce střelců dva zásahy.

Po většinu zápasu dominovali domácí fotbalisté a naděje Valencie dlouho držel výbornými zákroky brankář César Sánchez. Hosté měli největší šanci na vyrovnání v 72. minutě, ale krajní záložník Silva trefil pouze tyč.

O šest minut později pojistil domácím náskok svým dvacátým ligovým gólem v sezoně Portugalec Cristiano Ronaldo, který zblízka proměnil ideální přihrávku Brazilce Marcela.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:
Villarreal - Atlético Madrid 2:1 (21. Godín, 43. Rossi - 64. Agüero), La Coruňa - Almería 0:0, Málaga - Valladolid 0:0, Tenerife - Getafe 3:2 (30., 70. a 77. Nino - 10. Pedro León, 75. Casquero), Xerez - Santander 2:2 (6. Orellana, 73. Víctor Sánchez - 43. a 57. z pen. Tchité), Bilbao - Zaragoza 0:0, Real Madrid - Valencie 2:0 (25. Higuaín, 78. Ronaldo).

Reklama

Související témata: