Hlavní obsah

VIDEO: Kanonýr Raúl se posunul na třetí místo mezi střelci ve Španělsku

MADRID

Útočník Realu Madrid Raúl González se díky sobotnímu gólu do sítě Zaragozy zařadil na třetí místo historické tabulky střelců španělské Primera división. Po zásahu na stadiónu La Romareda v Zaragoze, kde si před 16 lety připsal i svůj ligový debut, má na kontě 228 branek. K předstihnutí prvního Telma Zarry by potřeboval ještě 24 gólů.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Radost Raula Gonzalese z Realu Madrid.

Článek

K historickému zásahu z 50. minuty utkání přitom v sobotu vůbec nemuselo dojít. "Bolel mě kotník a hlásil jsem se o střídání už v předchozím přerušení, ale měl jsem štěstí a zůstal jsem. Vždy je krásné přijet na tento stadion," prohlásil šťastný střelec.

Do vítězného zápasu v Zaragoze (2:1), díky kterému si Real udržel jednobodovou ztrátu na Barcelonu v čele tabulky, naskočil rodák z Madridu v 16. minutě, kdy vystřídal zraněného Rafaela van der Vaarta. Krátce po své brance uvolnil místo Karimu Benzemovi.

Raúl ve španělské lize debutoval 28. října 1994, kdy ho jako sedmnáctiletého mladíka vytáhl z B-týmu trenér Jorge Valdano. V prvním týmu Realu už získal šestkrát ligový primát a třikrát zvítězil v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: