Hlavní obsah

Obránce Zaragozy Jarošík: Utkat se s Ronaldem je zážitek

Zaragoza ve 34. kole španělské fotbalové ligy podlehla na svém trávníku Realu Madrid 1:2. Podle obránce Zaragozy Jiřího Jarošíka však oslnivý fotbal hvězdy soupeře nepředvedly. I přesto byl rád, že si proti nim mohl zahrát. Musel ubránit Raúla, Higuaína, Cristiana Ronalda či Benzemu. "Je to fakt paráda, zahrát si proti takovým fotbalistům," řekl v rozhovoru pro Právo.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Jiří Jarošík v dresu Zaragozy (v bílém) bojuje o míč s Cristianem Ronaldem z Realu Madrid.

Článek

Vaše Zaragoza ve španělské lize na domácí půdě prohrála 1:2 s Realem Madrid. Jak zápas vypadal?

V první půli to nebylo ze strany Realu Madrid nic velkého. Asi i proto, že jsme velmi dobře bránili. Až pět minut po změně stran se trefil Raúl a vzápětí byl vyloučen náš obránce Contini. Přesto jsme dokázali vyrovnat, gól dal Colunga a v té fázi jsme hráli dokonce lépe než v jedenácti. V závěru skóroval Kaká a přišli jsme i o ten jeden bod. Ale soupeř toho opravdu moc nepředvedl.

V poslední době znovu hrajete stopera, jak se cítíte uprostřed obrany?

Celkem dobře, na tomhle místě jsem hrával i v minulosti, naposledy dva roky v Samaře.

Na koho jste v sobotu proti Realu hrál nejčastěji?

Zpočátku hlavně na Raúla, ikonu Realu, točil se mi tam i střelec Higuaín. A hodně často jsem se utkával s Cristianem Ronaldem, což je ohromný zážitek, je to skvělý fotbalista. Po odchodu Raúla jsem bojoval s Benzemou. Je to fakt paráda, zahrát si proti takovým fotbalistům.

Jedním z takových velikánů je i Messi z Barcelony, jenž vám nedávno v lize nasázel tři góly.

V tom utkání se ale dlouho pohyboval mimo můj prostor, až později jsem proti němu párkrát musel vyrazit. Messi je opravdu extratřída, navíc Barcelona tenkrát byla lepší než v sobotu Real Madrid.

Zaragoza se během jara vytáhla ze sestupových příček do klidnějších vod, ale teď zase klesá zpátky. Nemáte strach ze sestupu?

Soupeři pod námi ukrajují každé kolo z našeho náskoku. Do konce zbývají čtyři, my máme od sestupových vod jen dva body a nejhorší los z namočených týmů. Teď jedeme do La Coruni, pak máme doma Espaňol. Potřebujeme minimálně ještě čtyři body, šest by nám dávalo klid, protože všichni pod námi nevyhrají.

A co když Zaragoza přece jen sestoupí?

Tak to si nepřipouštím! Pořád máme záchranu ve svých rukou. Druhou ligu bych hrát nechtěl. Do stěhování se mi upřímně řečeno také moc nechce, už jsem si ve Španělsku zvykl. Fotbal mi vyhovuje a v Zaragoze se mi líbí. Nevím, co by bylo.

Uvažoval byste třeba i o návratu do Česka, třeba do Sparty?

O tom teď fakt nepřemýšlím. Ale neříkám také, že ne. Záleželo by na situaci.

Reklama

Související témata: