Hlavní obsah

Kanonýr Henry v létě nejspíše skončí v Barceloně

BARCELONA

Francouzský fotbalový útočník Thierry Henry je nespíše na odchodu z Barcelony. Připustil to klubový prezident Joan Laporta. Ačkoliv má kanonýr smlouvu v katalánském klubu ještě na další rok, vedení Barcelony mu nebude bránit v případném letním přestupu.

Článek

„V Barceloně respektujeme smlouvy, ovšem po nepodařené sezóně necháme rozhodnutí na něm. Jestli bude chtít, může odejít,“ uvedl Laporta pro španělský deník Sport.

Dvaatřicetiletý Henry nikdy zcela nenaplnil očekávání, s nimiž před třemi lety přicházel z Arsenalu za 16 miliónů liber. Pod vedením kouče Pepe Guardioly dokonce ztratil pozici v základní jedenáctce, přestože v 91 zápasech za Barcelonu nastřílel 45 branek. V útoku Katalánců mu konkurují Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovič, Pedro nebo Bojan Krkič a Henry se už s největší pravděpodobností necítí na to rvát se s nimi o místo v sestavě.

V souvislosti s Henrym se stále více hovoří o přestupu do USA, kde je zase nejvíce zmiňován tým New York Red Bulls. Vyloučen podle deníku The Sun ale není ani letní návrat do Premier League, list píše o zájmu šejků z Manchesteru City. Henryho návratu mezi londýnské Kanonýry je prý nakloněn i kouč Arsenalu Arsene Wenger.

Reklama

Související témata: