Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo hattrickem udržel naděje Realu na titul

MADRID

Nejdražší fotbalista všech dob Cristiano Ronaldo před mistrovstvím světa nabírá střeleckou formu. V minulém kole španělské ligy pomohl dvěma góly otočit zápas s Pamplonou a podobný kousek se mu podařil i dnes, kdy dokonce hattrickem nasměroval Real Madrid k výhře 4:1 na hřišti Mallorky. Real tak dál drží šanci na titul, když dvě kola před koncem stále ztrácí na vedoucí Barcelonu jediný bod. Katalánský celek navíc v příštím kole zavítá na půdu silné Sevilly.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje gól.

Článek

Stejně jako v předchozím duelu s Pamplonou i dnes Real brzy prohrával. Po čtvrthodině hry se o to zasloužil nejlepší střelec Mallorky Adúriz, který hlavou zužitkoval závar po rohovém kopu. Jenže Real měl rychlou odpověď. Cristiano Ronaldo si naběhl za obranu na dalekonosný pas beka Ramose a stihl před vybíhajícím brankářem tečovat míč do sítě.

Vyrovnaný stav trval až do 57. minuty, kdy Real předvedl téměř totožnou akci jako při první trefě. Ramos znovu poslal míč za obranu, Ronaldo si ho zpracoval na prsou a střelou podél brankáře poslal hosty do vedení. To však nebylo z jeho stran vše. Záhy pronikl po levé straně hřiště a svou třetí brankou v utkání definitivně rozhodl.

Zaznamenal již desátý gól z posledních devíti zápasů a celkově 25. v sezóně. Na druhém místě tabulky střelců se vyrovnal spoluhráči Higuaínovi. Ten v závěru uzavřel skóre na konečných 4:1 a znovu Ronaldovi utekl. Pro Real to byla 17. výhra z posledních 18 ligových duelů, během kterých prohrál pouze s Barcelonou.

Zaváhání Mallorky nahrálo Seville, která si ze Santanderu odvezla vítězství 5:1 a posunula se na čtvrté místo v tabulce zajišťující start v Lize mistrů. Mallorca na ní z páté příčky ztrácí bod.

Druhou výhru 1:0 za sebou si připsala Zaragoza, která si poradila s Espaňolem. Prakticky se tak zachránila, když na sestupové pozice má již pětibodový náskok. Znovu u toho nechyběl Jiří Jarošík, s nímž v sestavě Zaragoza neinkasovala potřetí z posledních čtyř duelů. Její obranu překonal pouze Real Madrid.

Španělská fotbalová liga, 36. kolo:
Atlético Madrid - Valladolid 3:1 (43. Juanito, 66. Jurado, 73. Forlán - 77. Sesma), Santander - FC Sevilla 1:5 (60. Tchité - 2. a 88. Negredo, 21. Kanouté z pen., 46. Navas, 48. Capel), Bilbao - Málaga 1:1 (4. Toquero - 19. Duda), Pamplona - La Coruňa 3:1 (11. Camuňas, 24. Pandiani, 32. Juanfran - 15. Riki), Zaragoza - Espaňol Barcelona 1:0 (78. Colugna), Mallorca - Real Madrid 1:4 (16. Adúriz - 26., 57. a 72. C. Ronaldo, 82. Higuaín).

Reklama

Související témata: