Hlavní obsah

Sevilla si v nastaveném čase zajistila účast v Lize mistrů

MADRID

Fotbalisté Sevilly porazili v posledním kole španělské ligy Almeríi na soupeřově stadiónu 3:2 díky brance střídajícího Rodriho v nastaveném čase a i v oslabení si zajistili čtvrté místo, a tím i start ve čtvrtém předkole Ligy mistrů. Jejich největšímu konkurentovi Mallorce nestačila ani výhra 2:0 nad Espaňyolem Barcelona, zůstala s bodovou ztrátou na pátém místě a zahraje si pouze Evropskou ligu.

Článek

Sevilla sice na hřišti Almeríe vedla od šestnácté minuty po Kanoutého gólu, ale domácí Soriano minutu před přestávkou brankou do šatny srovnal. V 53. minutě si dal domácí Chico vlastní gól a vrátil hostům vedení. O dvanáct minut později byl však vyloučen sevillský útočník Negredo a hosté početní výhodu zužitkovali. Jedenáct minut před koncem vyrovnal Ortiz. Ve třetí minutě nastaveného času ale rozhodl dramatický zápas střídající mladík Rodri premiérovým gólem v sezoně.

Mallorca potvrdila dobrou formu na svém stadionu a po brance Victora z 24. minuty a Maria Suáreze ze 76. minuty doma zvítězila popatnácté v sezoně. Vícekrát na vlastním hřišti vyhrálo pouze vedoucí duo Barcelona - Real Madrid.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo
Bilbao - La Coruňa 2:0 (20. Muniain, 77. Javi Martínez), Atlético Madrid - Getafe 0:3 (14. a 53. Soldado, 87. Parejo), Zaragoza - Villarreal 3:3 (4. Eliseu, 29. Colunga, 35. Pulido - 40. a 56. Cazorla, 77. Rossi), Almería - FC Sevilla 2:3 (43. Soriano, 79. Ortiz - 16. Kanouté, 53. vlastní Chico, 90.+3 Rodri), Mallorca - Espaňol Barcelona 2:0 (24. Victor, 76. Mario Suárez).

Reklama

Související témata: