Hlavní obsah

Real Madrid čistí cestu pro Mourinha, už vykopl Pellegriniho

MADRID

Fotbalový velkoklub Real Madrid zametá cestičku na trenérskou židli portugalskému kouči Josému Mourinhovi. Na středeční tiskovce šéf Bílého baletu Florentino Peréz oznámil vyhazov současného trenéra Manuela Pellegriniho. Doplnil, že na jeho místo Real v budoucnu angažuje právě Mourinha.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Kouč Realu Manuel Pellegrini dostal v Madridu padáka.

Článek

Peréz tak ve stejný den dokonale vzal vítr z plachet prezidentovi Interu Milán Massimovi Morattimu, který ve středu prohlásil, že Mourinhův odchod ještě není samozřejmý a že hodlá úspěšného trenéra udržet. „Naděje umírá poslední, ale jeho přání budeme samozřejmě respektovat,“ prohlásil Moratti.

Real touží po trofejích a ty mu Chilan Pellegrini nedokázal zajistit, přestože v létě utratili madridští bossové neuvěřitelných 252 miliónů eur za nové tváře, jako jsou Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema či Xabi Alonso. Real selhal v Lize mistrů, domácím poháru i ligové soutěži. Podruhé za sebou tak Real v sezóně nezískal žádnou trofej.

Mourinho je naproti tomu ověnčen úspěchy a měl by je přenést i do Madridu. Veleúspěšný Mourinho již vyhrál Ligu mistrů s dvěma různými kluby, před časem s Portem a letos i s milánským Interem. S Chelsea pak vyhrál dva ročníky Premier League, stejný počet titulů získal s Interem v Serii A. Celkem má na kontě už úctyhodných 17 trofejí. A to je přesně to, co Real Madrid potřebuje.

V Realu však nebude mít Mourinho na růžích ustláno, šéfové Bílého baletu se příliš nerozpakují s rozdáváním padáků pro trenéry. Od roku 1989 vydržel v Realu více než stovku zápasů jen Vicente del Bosque.

S Interem má Mourinho platnou smlouvu ještě na dva roky. Přesto je přesvědčen, že se do Milána již nevrátí. „Nyní jsem na dovolené, až se vrátím, budu pracovat ve Španělsku,“ sebevědomě prohlásil portugalský trenér. „Je nemyslitelné, že bych zůstal v Itálii,“ doplnil podle agentury Reuters.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články