Hlavní obsah

Messi obhájil cenu pro nejlepšího hráče španělské ligy

Argentinský fotbalista Lionel Messi z Barcelony pokračuje ve sbírání individuálních ocenění. Nejlepší střelec v Evropě obhájil vítězství v anketě deníku Marca o Cenu Alfreda Di Stéfana pro nejlepšího hráče španělské l. Druhého Cristiana Ronalda z Realu Madrid porazil v hlasování odborníků o osm hlasů v poměru 34:26.

Foto: Steffen Schmidt, ČTK/AP

Argentinský fotbalista Lionel Messi s cenou pro vítěze ankety FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku 2009.

Článek

Nejlepší hráč světa za loňský rok Messi pomohl Barceloně k titulu 34 góly, čímž vyrovnal klubový rekord. Tým táhl především v jarní části, kdy držel Barcelonu v mírném náskoku před Realem Madrid. Cristiano Ronaldo se sice na jaře také zlepšoval a držel Real v naději, ale nakonec se musel před Messim sklonit jak v ligové tabulce, tak i v hodnocení odborníků.

Odborná porota deníku Marca složená z bývalých hvězd ligy a trenérů, jako jsou Fabio Capello, Andoni Zubizarreta, Emilio Butragueňo, Fernando Hierro, Johann Cruyff či Zinédine Zidane, dostala seznam hráčů, které na základě hlasování vybrali fanoušci. I u nich vyhrál Messi, kterému dalo hlas 92.705 příznivců. Druhý Ronaldo dostal 66.297 hlasů.

Po Messim a Ronaldovi dala porota nejvíce hlasů záložníkovi Barcelony Xavimu. Čtvrté místo připadlo útočníkovi Realu Gonzálu Higuaínovi. I další kandidáti na ocenění byli z prvních dvou týmů tabulky. Barcelonu zastupoval ještě Pedro, madridský celek zase Kaká a brankář Iker Casillas.

Reklama

Související témata: