Hlavní obsah

Podle basketbalisty Nashe bude hrát fotbalista Henry za New York

Francouzský fotbalista Thierry Henry má namířeno z Barcelony do zámořské MLS. Prohlásila to hvězda basketbalové NBA a útočníkův kamarád Steve Nash, podle kterého bude hrát Henry za New York.

Článek

"Je skvělé, že v jeho věku je ochoten tady hrát. Pro New York a MLS je to skvělá zpráva," citovala Nashe agentura AP. "Thierry je stále hráč světové třídy. Také miluje Ameriku, New York a těší se na novou výzvu. Už se nemůžu dočkat, že se budeme prakticky denně potkávat," dodal hráč Phoenixu.

Generální manažer newyorského klubu Erik Soler pouze uvedl, že ve čtvrtek tým představí novou hvězdnou posilu. "Dokud nebudou podepsané smlouvy, nedostanete ze mě žádné jméno," prohlásil.

O odchodu dvaatřicetiletého Henryho do MLS se spekuluje již dva roky. Teprve nyní ale dostala bývalá hvězda Arsenalu od vedení Barcelony svolení k odchodu.

Francouzský reprezentant má za sebou nevydařenou sezónu. V katalánském klubu se v uplynulém ligovém ročníku neprosadil do základní jedenáctky a dal jen čtyři góly. Nedařilo se mu ani na mistrovství světa v JAR, kde vicemistři z Francie vypadli už v základní skupině.

Reklama

Související témata: