Hlavní obsah

Tomáš Ujfaluši: Forlán nám snad vystřílí Superpohár

Karel FeltPrávo

Obránce Tomáš Ujfaluši se už týden připravuje s Atlétikem Madrid na novou sezónu. Zažil v Madridu i španělské oslavy titulu mistrů světa a je ve spojení se svým spoluhráčem, parťákem z golfu a nejlepším hráčem šampionátu Diego Forlánem... „Doufám, že mu forma vydrží a vystřílí nám v srpnu evropský Superpohár,“ řekl na jeho adresu.

Foto: Susana Vera, Reuters

Tomáš Ujfaluši v dresu Atlétika Madrid

Článek

Jaká byla atmosféra v Madridu po příletu šampiónů?

Od přistání do noci byli pod dohledem televizních kamer. Přijal je král Juan Carlos, premiér a vrcholem byla jízda v otevřeném autokaru po Madridu. V ulicích fotbalisty zdravil víc než milión lidí. Atmosféra byla fantastická a tým si to opravdu užil. Madridem kroužil skoro do noci. Fanoušci slavili už od neděle. Byla to hodně dlouhá noc, spíš dvě. A to čekají oslavy ještě hráče Barcelony v katalánské metropoli, vždyť tvořili páteř týmu.

Zažil jste někdy něco podobného?

Ani v nejmenším. Do Madridu jsem se vrátil minulý týden, už při semifinále s Německem fandili statisíce lidí u obřích obrazovek. Podle televizních záběrů byla plná náměstí a parky, kde byly obrazovky, ve všech městech. Španělé fotbalem žijí a dokáží si triumf užít.

Co to může pro Španělsko jako takové znamenat?

Větší zájem o španělský fotbal. Mohli by přijít další kvalitní hráči. Španělé jsou multisportovní národ. Mají skvělé fotbalisty, tenisty, cyklisty, formulové i motocyklové jezdce. Vždyť Nadal byl na finále v Johannesburgu a Alonso na finále prý myslel i při závodě formule 1 v Silverstonu.

Mluvil jste s nejlepším hráčem šampionátu Forlánem?

Několikrát jsme si psali sms. Diego měl báječnou sezónu. Atlétiku vystřílel Evropskou ligu. Simao, Tiago a Agüero se zapojí už 23. července. Forlán se zapojí do přípravy koncem července a doufám, že mu vydrží forma, bude při chuti a 27. srpna nám vystřílí Superpohár s Interem Milán. Hned na to začíná i Primera Divizion.

Reklama

Související témata: