Hlavní obsah

Mourinhova čistka v Realu začíná, první na ráně jsou ikony Raúl a Guti

MADRID

Legendy Realu Madrid Raúl a Guti to mají po příchodu nového kouče José Mourinha nahnuté. Ani jeden se zatím nezapojil do přípravy Bílého baletu a očekává se, že klub dá slavnému duu na výběr - buď zůstat v Realu bez jistoty místa v základní sestavě, nebo si hledat jiný celek, kde stráví závěr kariéry, napsala španělská Marca.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Zůstane Raúl v Realu Madrid?

Článek

Oba hráči se v uplynulé sezóně potýkali se zraněními a odehráli menší počet zápasů, ačkoliv oba dříve patřili k nezpochybnitelným oporám madridského velkoklubu.

Mourinho se okamžitě po příjezdu do Madridu sešel s Raúlem Gonzalezem, na schůzce probrali hráčovu budoucnost, což je v Realu velmi citlivá záležitost. Přece jen s dlouholetým kapitánem a modlou většiny fanoušků se musí zacházet v rukavičkách. Mourinho proto údajně nabídl „El Capitanovi“ podobnou roli, jakou v šatně Interu plnil Marco Materazzi během Portugalcova působení v Interu. Jenže na Raúlovo místo se zároveň pod Mourinhovým dohledem tlačí tlupa mladých vlčáků...

O Raúla se zajímají i týmy z americké MLS

A tak má Real připravenu i druhou variantu. Pokud se hráči rozhodnout odejít a zakončit kariéry jinde, v Madridu jim rádi vyhoví a ještě jim přichystají velkolepou rozlučku před nabitými tribunami Santiaga Bernabeu. Zkrátka odchod legend, jak se patří.

Fanoušci Realu se štípají, jestli se jim to všechno jen nezdá, ovšem odchod Raúla či Gutiho může být na spadnutí. Raúl nyní tráví dovolenou v New Yorku a hovoří se o zájmu tamních Red Bulls o jeho služby. Stejný tým nedávno přivedl francouzského kanonýra Thierry Henryho. V souvislosti s americkou MLS se hovoří také o Los Angeles Galaxy. V Evropě se o Raúla zajímají bundesligové Schalke 04 či anglické celky Blackburn Rovers s Manchesterem United.

Okolo Gutiho se zase točí Turci, chtěli by jej v Galatasarayi či Besiktasi, mluví se ale také o klubech jako je Olympiakos, Blackburn či Zenit Petrohrad.

Reklama

Související témata: